هشدار محققان نسبت به عقب ماندگی کشور در علوم سلولی؛ وقتی می خواهیم از کوه تولید بالا برویم، باید مواظب باشیم که جا نمانیم

به گزارش ربات کشاورز دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به راه اندازی چهار مرکز جامع سلولی و پزشکی بازساختی و ۱۸ مرکز پیوند سلول در کشور، اظهار داشت: از مسئولان درخواست دارم که همکاری های لازم را برای صدور مجوز داشته باشند، چون که وقتی می خواهیم از کوه تولید بالا برویم، باید مواظب باشیم که جا نمانیم.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، دکتر امیر علی حمیدیه امروز در مراسم اختتامیه سومین جشنواره و کنگره بین المللی علوم و سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، حوزه سلول های بنیادی را انقلاب چهارم توصیف کرد و اضافه کرد: این علم با اصلاح ساختار سلولی مبادرت به درمان بیماری ها می کند، به این معنا که به جای درمان های تسکینی درمان های قطعی برای بیماری ها عرضه می دهد.

وی با تاکید بر این که در گذشته داروسازی در خدمت علم پزشکی بوده است، تصریح کرد: ولی امروزه محققان با دست ورزی های داخل سلولی و هسته آن به این سمت حرکت می کنند که درمان های قطعی برای بیماری ها عرضه کنند.

حمیدیه با اشاره به سابقه تاریخچه پزشکی، اظهار نمود: بررسی ها نشان داده است که ایران در بین کشورهای شرق و غرب در حوزه پزشکی سرآمد بوده است، به گونه ای که ایده پیوند زدن و انجام اصلاح در موجودات در سابقه تاریخی کشور مشاهده می گردد.

دبیر ستاد سلول های بنیادی در ادامه با اشاره به این که از ۴۰ سال قبل ایران تلاش کرده است که در حوزه های پزشکی رشد چشمگیری داشته باشد، تصریح کرد: بر این اساس ستاد توسعه سلول های بنیادی بر مبنای سند مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، ذیل معاونت علمی بوجود آمد و وظیفه آن هماهنگی میان دستگاه های مختلف است.

وی با تاکید بر این که این ستاد تلاش کرده است تا به منظور رشد علوم سلول های بنیادی مبادرت به ترویج این علم، پشتیبانی از آموزش و پژوهش، تجاری سازی و عرضه خدمات بالینی کند، افزود: بر این اساس تابحال چهار مرکز جامع سلولی و بازساختی در کشور به راه افتاده است.

به گفته دبیر ستاد سلول های بنیادی سه مرکز جامع سلول درمانی و پزشکی بازساختی در شیراز، تبریز و تهران فعال است، به گونه ای که ۱۰ شرکت دانش بنیان از مراکز جامع سلولی به راه افتاده است.

وی تولید مزرعه حیوانات آزمایشگاهی در کرمان را از دیگر اقدامات این ستاد عنوان نمود و در این باره خاطرنشان کرد: هم اکنون ایران در حوزه سلول های بنیادی رتبه ۱۴ جهان را کسب کرده است.

دبیر ستاد سلول های بنیادی، راه اندازی پژوهش سراهای دانش آموزی سلول های بنیادی در سه نقطه کشور را از دیگر اقدامات ترویجی این ستاد عنوان نمود و اظهار داشت: علاوه بر این هم اکنون بیشتر از ۱۰۰ شرکت فناور در این حوزه به راه افتاده است که از این تعداد دانش بنیانی ۸۰ شرکت احراز شده است.

حمیدیه در ادامه با اشاره به این که هم اکنون چهار محصول در حوزه سلولی دارای تاییدیه هستند، افزود: علاوه بر این در دانشگاه خوارزمی در البرز شهر سلولی به راه افتاده است.

وی از راه اندازی ۱۸ مرکز برای پیوند سلول در کشور اطلاع داد و تصریح کرد: برنامه های ما در جهت هدایت محققان به سمت بازار است و از این رو از مسئولان و سرمایه گذاران درخواست داریم که از فرایندهای این حوزه حمایت کنند، ضمن این که هماهنگی های لازم برای صدور مجوزهای محصولات سلولی صورت گیرد.

دبیر ستاد سلول های بنیادی با تاکید بر این که ایران در حوزه علوم سلول هم پای دنیا حرکت کرده است، اظهار داشت: ولی وقتی می خواهیم از کوه تولید بالا برویم، باید مواظب باشیم که از دنیا جا نمانیم.