دبیر ستاد زیست فناوری مطرح کرد: اعلام آمادگی برای واگذاری تولید داروهای بیوتکنولوژی به صنایع بزرگ

به گزارش ربات کشاورز دبیر ستاد توسعه زیست فناوری در کشور اظهار داشت: ما آماده هستیم که تولید صنعتی داروهای بیوتکنولوژی را به شرکت ها و صنایع بزرگ واگذار نماییم.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از مهر، زیست فناوری یا بیوتکنولوژی علمی نوین است که در قرن بیستم رشد چشم گیر آن سبب شده که زندگی انسان را تحت تأثیر قرار دهد. این فناوری که مبتنی بر زیست شناسی است به صورت روز افزون در صنایع مختلف همچون داروسازی، علوم غذایی، پزشکی و کشاورزی کاربرد پیدا کرده است.
امروزه فراورده های مختلفی در زندگی انسان مورد استفاده قرار می گیرند که حاصل به کارگیری دانش زیست فناوری و به خصوص فناوری تولید فراورده های نوترکیب است. محصولات نوترکیب که با دستکاری های ژنتیک و تغییرات DNA در موجودات مختلف همراه می باشد باعث تحول عظیمی در تنوع فراورده های دارویی مورد مصرف شده است.
فراورده های دارویی نوترکیب مولکول هایی با وزن مولکولی بالا هستند و عملکرد آنها راندمان بالاتری نسبت به مولکول های داروهای شیمیایی دارد چونکه مولکول هایی هستند از جنس طبیعت. مواد اولیه دارویی، واکسن های نوترکیب و سیستم های نوین دارو رسانی و ژن رسانی با هدف دارو درمانی و ژن درمانی همچون محصولات در حوزه نوترکیب به شمار می روند.
در کشور ما محققان توانسته اند از علم زیست شناسی در تولید داروهای نوترکیب بهره ببرند. بر مبنای آمار مسئولان حوزه زیست فناوری، هم اکنون ۲۲ داروی بیوتکنولوژی در بازار موجود هستند. همینطور داروهای نوترکیب دیگری در دست تولید هستند اما در این میان مشکلاتی همواره بر سر راه وجود دارد که دبیر ستاد توسعه زیست فناوری به بعضی از آنها اشاره نموده است.
دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضعف تولید دارو در کشور همچون داروهای بیوتکنولوژی اظهار نمود: یکی از ضعف های ما در کشور این است که تعداد کارخانه تولید کننده صنعتی برای دارو کم هستند که برای رفع این مشکل باید زیرساخت هایی به وجود بیاید.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینکه ما در فناوری تولید دارو به خوبی پیشرفت کرده ایم تصریح کرد: ما آماده هستیم که تولید صنعتی داروهای بیوتکنولوژی را به شرکت ها و صنایع بزرگ واگذار نماییم تا شاهد این باشیم که داروهای نوترکیب ساخته دست محققان کشور به بازار وارد شوند و از این طریق بتوانیم ارزش افزوده داشته باشیم.
وی با بیان پیشنهادی برای رفع مشکل نداشتن کارخانه بزرگ برای تولید دارو در کشور اظهار داشت: پیشنهاداتی در خصوص ورود صندوق نوآوری و شکوفایی برای رفع این مشکل شده است تا داروی های زیست فناوری تولید و به بازار برسد.
قانعی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی می تواند در سود تولید دارو سهیم شود اما می تواند بعنوان یک زیرساخت برای تولید داروهای نوترکیب به میدان آید، اظهار داشت: امیدواریم که این معضل حل شود و بتوانیم داروهای بیوتکنولوژی را به تولید صنعتی برسانیم.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری تصریح کرد: ما آماده هستیم که تولید صنعتی داروی بیوتکنولوژی را به شرکتهای بزرگ واگذار نماییم.