برای سازه های مقاوم در برابر زلزله؛ بتن تاشدنی بدون سیمان توسط محقق ایرانی تولید شد

به گزارش ربات کشاورز پژوهشگران ایرانی مقیم استرالیا برای نخستین بار موفق به تولید بتن تاشدنی با قدرت و استقامت بالا شده که در آن از سیمان هم استفاده نشده است.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از نیواطلس، در شرایطی که تولید بتن استاندارد بدون وجود سیمان ناممکن است، یک محقق ایرانی برای اولین بار بتنی را تولید کرده که هم تا حد زیادی خم می شود و هم نیازمند افزودن سیمان نیست.
مزیت دیگر این محصول سازگاری با محیط زیست است، چونکه تولید گاز دی اکسید کربن در فرآیند تولید آن به دلیل عدم احتیاج به افزودن سیمان به میزان قابل ملاحظه ای کاسته می شود. سیمان مانند چسبی است که بخش های مختلف بدن را به هم پیوند می دهد. تولید سیمان نیازمند ایجاد گرمای بالا و مصرف انرژی فراوانی است که به محیط زیست صدمه می زند.
به گفته بهروز نعمت اللهی محقق اصلی این طرح در دانشگاه سوئینبرن استرالیا، در بتن تاشدنی به جای سیمان از زائداتی مانند خاکستر بادی استفاده شده که از استخراج گازهای خروجی کوره های آتش با سوخت زغال حاصل می شود. وی افزوده که تولید این نوع بتن در مقایسه با بتن های عادی باعث کاهش ۳۶ درصدی مصرف انرژی و کمتر شدن ۷۶ درصدی انتشار گاز دی اکسید کربن می شود.
گفتنی است بتن جدید در مقابل ضربه و فشار مقاومت بالایی دارد و می توان از آن برای ساخت سازه های مقاوم در مقابل زلزله استفاده نمود.