رئیس جهاد دانشگاهی مطرح كرد تاسیس سازمان آموزش های مهارتی در گیلان، ضرورت توجه به پساب های صنعتی

ربات كشاورز: رئیس جهاددانشگاهی كشور از تاسیس سازمان ˮآموزش های مهارتی جهاددانشگاهیˮ خبرداد و اظهار داشت: جهاد دانشگاهی گیلان می تواند محلی برای تحصیل دانشجویان استان های همجوار باشد.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از ایسنا، دكتر حمیدرضا طیبی امروز (شنبه پنجم آبان) در جمع جهادگران جهاددانشگاهی گیلان، با اشاره به پتانسیل های واحد گیلان اظهار نمود: آموزش ها اگر خوب و باكیفیت باشند، در حالت پایدار متقاضی دارند و جهاد دانشگاهی گیلان می تواند محلی برای تحصیل دانشجویان استان های همجوار باشد .
رئیس سازمان جهاددانشگاهی با اشاره به اینكه آموزش همچنان سودآور است، اضافه كرد: واحد گیلان به یك مجتمع آموزشی و پژوهشی ثابت نیاز داشت كه اكنون تكمیل پروژه مذكور به مساعدت های مالی نیاز دارد .

وی با اشاره به اینكه باید آموزش های كوتاه مدت را رونق دهید و به دنبال تقویت آموزش های مهارتی باشیم، خاطرنشان كرد: تاسیس سازمان «آموزش های مهارتی جهاددانشگاهی» را در دستور كار داریم تا علمی كاربردی و آموزش های كوتاه مدت به صورت منسجم تحت این سازمان فعالیت كنند.

طیبی با تاكید بر اینكه گیلان در حوزه پژوهشی پر پتانسیل است، اظهار داشت: در دیدارهایی كه قبل از این با استاندار داشتیم بر استفاده از ظرفیت جهاد در انجام پروژه های پژوهشی استانی تاكید گردیده است .

وی با تاكید بر ظرفیت پژوهشكده محیط زیست، افزود: مباحثی نظیر پساب كارخانجات صنعتی، شیرآبه های كمپوست، زباله سوز، آب همراه بانفت و نمك زداها از مواردی است كه جهاد گیلان می تواند متمركز ورود كند و از محل حساب مشترك بهره مند شود و حتی پروژه های جدید در جهت مسائل كشور تعریف كند .

رئیس جهاددانشگاهی اظهار داشت: پساب های صنعتی و نمك زداها می توانند به مصارف كشاورزی برسند و مسایل زیست محیطی را حل كنند و حتی آب مصرفی صنایع مذكور هم تامین گردد .

وی با اشاره به اینكه مدیریت و امحای پسماند می تواند در محوریت این استان قرار گیرد، اضافه كرد: در حوزه پزشكی نباید دنبال مراكز تحقیقاتی باشید چراكه می توان خدماتی كه در حوزه های سرطان، ناباروری، سلول بنیادی و… در تهران عرضه می شود، در گیلان هم عرضه شود .

دیدار با دكتر سالاری استاندار گیلان، بازدید از مجتمع آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی، بازدید از آزمایشگاه «آب همراه نفت» همچون برنامه های سفر یكروزه دكتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاددانشگاهی بود.

تمركز بر آموزش های تخصصی تر و مهارت محور
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان هم در این مراسم اظهار داشت: با عنایت به رقبایی كه در مباحث آموزش های كوتاه مدت داریم، برنامه ریزی ها به گونه ای انجام گرفت تا آموزش های ما تخصصی تر و مهارت محور و اشتغال زا باشند.
دكتر فریبرز جمالزاد اظهار نمود: از زمانی كه مسئولیت واحد گیلان را پذیرفتم، تلاش بر تقویت فضای همدلی و همراهی در میان همكاران بوده و اساس انتصابات هم تخصص، علاقمندی و توانمندی بوده است.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان اضافه كرد: تابحال ۸.۲ میلیارد تومان بابت توسعه فضای فیزیكی ساختمان مجتمع آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی هزینه شده و هم اكنون هم با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیكی، روند تكمیل بعضی از بخش ها متوقف شده است.
وی افزود: در بحث آموزشی استراتژی جدیدی اتخاذ كردیم كه مراكز علمی كاربردی علاوه بر آموزش های بلند مدت، بحث آموزش های كوتاه مدت را هم داشته باشند.
جمالزاد با اشاره به اینكه تابحال ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر فارغ التحصیل در بخش آموزش های كوتاه مدت داریم، اظهار داشت: با عنایت به رقبایی كه در مباحث آموزش های كوتاه مدت داریم، برنامه ریزی ها به گونه ای انجام گرفت تا آموزش های ما تخصصی تر و مهارت محور و اشتغالزا باشند.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی گیلان با اشاره به اینكه چارت ساختاری و تشكیلاتی موسسه علم و فرهنگ در حال تدوین است، خاطرنشان كرد: این مركز هم اكنون ۱۳۰۰ دانشجو دارد، كه طی دو ترم تحصیلی گذشته ۳۰۰ دانشجو جذب شده كه از این تعداد ۹۰ نفر در مقطع تحصیلات تكمیلی است.
وی با اشاره به فعالیت های تخصصی پژوهشكده محیط زیست، بیان كرد: در راهبرد جدید هدفگذاری های ویژه ای اتخاذ شده، گروه پژوهش منابع آب و برنامه ریزی مطالعات منطقه ای و ناحیه ای را به بخش پژوهشی منتقل شد.
جمالزاد با اشاره به دغدغه های پرسنل واحد گیلان، افزود: با عنایت به مشكلات اقتصادی موجود همواره برای ارتقای رفاه پرسنل تلاش می نماییم.
وی مهمترین فعالیت های پژوهشكده محیط زیست را جداسازی آب همراه نفت و تصفیه شیرابه های كارخانجات كمپوست عنوان نمود و اضافه كرد: پژوهشگران پژوهشكده محیط زیست همواره در جهت توسعه فعالیتهای پژوهشی و حل معضلات زیست محیطی آماده همكاری با نهادها و سازمانها هستند.