ربات كشاورز: رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در كارگروه آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری استان خراسان جنوبی اظهار نمود: راه اندازی و ساخت دهكده گیاهان دارویی استان از شروع سال 95 در زمینی به مساحت 14 هكتار شروع شده است.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از ایسنا، جلال الدین صادقی، رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی در كارگروه آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری استان خراسان جنوبی اظهار نمود: راه اندازی و ساخت دهكده گیاهان دارویی استان از شروع سال 95 در زمینی به مساحت 14 هكتار شروع شده است.
وی اظهار داشت: این دهكده مركزی برای انجام طرح های تحقیقاتی محصولات استراتژیك، مركزی برای آموزش بهینه سازی و فرآوری تولید گیاهان دارویی، مركزی برای پشتیبانی پایان نامه های دانشجویان و برندسازی و بازاریابی است.
رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینكه دهكده گیاهان دارویی مركزی برای تولید محصولات سودآور است، اضافه كرد: همین طور با راه اندازی این دهكده باز خیلی از واسطه ها حذف می شوند.
صادقی با اشاره به اینكه این دهكده می تواند مركز گردشگری هدفمند در تولید گیاهان دارویی باشد، اشاره كرد: تمام گونه ها و محصولات مختلف عناب در استان در دهكده گیاهان دارویی كاشت شده و محققان نسبت به انجام پژوهش های كاربردی و بخصوص تولید فرآورده های فراسودمند اقدامات ارزشمندی انجام داده اند.
وی افزود: برای راه اندازی دهكده گیاهان دارویی و احداث مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی، احداث پایلوت نیمه صنعتی تولید فرآورده های فراسودمند، احداث موزه گیاهان دارویی، سایت پشتیبانی از پایان نامه های ارشد و دكترا، احداث كلكسیون گیاهان دارویی، احداث مركز بازاریابی و برندسازی در این طرح اعتباری بالغ بر 12 میلیارد و 500 میلیون تومان نیاز است كه تابحال حدود 3 میلیارد تومان از محل اعتبارات داخلی هزینه شده و در صورت تامین باقی اعتبارات و تداوم حمایت سازمان مدیریت، بنیاد ملی نخبگان، استانداری، جهاد كشاورزی، فرمانداری های بیرجند و خوسف و نمایندگان خراسان جنوبی در مجلس شورای اسلامی باز این طرح تا آخر سال 99 به اتمام می رسد.
رییس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با گلایه از بعضی از مسؤولان استانی، اشاره كرد: طی چند ماه اخیر وزیر جهاد كشاورزی، اعضای كمیسیون كشاورزی مجلس و معاون سازمان برنامه و بودجه كشور به استان سفر كردند اما متاسفانه هیچ تلاشی نشد كه این افراد از دهكده گیاهان دارویی استان بازدیدی داشته باشند.
لیلا محمودی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی باز در این نشست اظهار نمود: برندهای شكلات در كشور قدرتمند است و باید از اعتبار این برندها به نفع منطقه استفاده نمائیم.
وی با اشاره به اینكه محصول عناب به صورت تدریجی از استان خارج می شود، اظهار داشت: با خارج شدن این گونه محصولات استراتژیك شاید تا چند سال آینده رتبه نخست تولید عناب را نداشته باشیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی تصریح كرد: در جهاد دانشگاهی برای محصول عناب به دنبال برندسازی هستیم و باید بحث خشك كردن عناب باز در دستور كار قرار بگیرد.
مشیرالحق عابدی اظهار نمود: تولید دانش بنیان بنه(پیاز) زعفران به روش مكانیزه برای افزایش عیار پیاز گل زعفران اقدام بسیار بزرگی است؛ از این رو باید تلاش نماییم تا زعفران با كیفیت بالا و متناسب با شرایط آب و هوایی منطقه تولید شود.
وی از سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در آینده ای نزدیك به خراسان جنوبی آگاهی داد و اضافه كرد: دستگاه های اجرایی در این سفر برای جبران عقب ماندگی ها تلاش كنند تا بتوانند بخشی از عقب ماندگی های استان را از راه جذب اعتبارات جبران كنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی، طرح تولید سركه عناب را یكی از طرح های با ارزش استان دانست و اشاره كرد: باید تلاش نماییم تا آثار و فواید محصول عناب به گوش مردم برسد و ترغیب به خرید عناب شوند.
عابدی اشاره كرد: مبلغ ۷ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان طرح در كوتاه ترین زمان برای كارگروه آورده شده تا در مسافرت معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به استان مورد رسیدگی قرار گیرد كه بسیار ثمین است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینكه شاید بعضی از طرح ها در مسافرت معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ریزش داشته باشند، افزود: این طرح ها با همت نخبگان استان انجام شده پس باید توسط بنیاد نخبگان استان باز پشتیبانی شوند.
عابدی با اشاره به اینكه ۳۰ طرح توسط نخبگان، دانشگاهیان و كارشناسان دستگاه های اجرایی به كارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان نمایش شده است، اشاره كرد: از این تعداد ۱۴ طرح منتخب هستند كه هفت طرح در اولویت اول و هفت طرح باز در اولویت دوم قرار دارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان جنوبی ابراز امیدواری كرد: این سفر باز به مشابه اقدامات شایسته گذشته، شادی و امید را به جامعه علمی استان تقدیم كند.
حمیدرضا نجفی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه بیرجند باز اظهار داشت: 30 طرح توسط نخبگان استان به این كارگروه نمایش شده است.
وی با اشاره به اینكه تعداد 14 طرح بعنوان منتخب انتخاب شده است، اظهار داشت: تولید عصاره پیش دارو از اجزای عناب و زرشك به منظور تهیه داروهای مختلف، بهینه سازی فرمولاسیون شكلات فراسودمند عناب، تولید سركه عناب، ماشین برداشت گل زعفران، تولید دانش بنیان بنه(پیاز) زعفران به روش مكانیزه، تولید پرایمرهای قیری سرد مصرف و تولید شامپوی گیاهی با خاصیت تقویت مو از برگ عناب همچون این طرح های برگزیده است.
وی ادامه داد: همین طور تولید كود آلی _ معدنی برای بهبود عملكرد كمی و كیفی زعفران، تركیب بافت فرش های برجسته ایرانی با گوهر عقیق، تولید شیر خشك شتر به روش خشك كردن پاششی در دمای كم، سامانه متمركز مدیریت هشدارهای امنیتی و پاسخ دهی به نفوذ و نمایش روش صنعتی تولید عرق(آب مقطر) عناب و نانو سلولز باكتریایی از دیگر این طرح های منتخب است.