ربات کشاورز: محققان برای نخستین بار از روش دستکاری ژنتیکی کریسپر برای درمان یک بیمار در آمریکا بهره برده اند تا میزان کارآیی و ایمنی روش مذکور مشخص شود.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از نیواطلس، بااینکه قبل از این تلاش هایی در این زمینه در چین انجام شده، اما جنجال ها و حاشیه های این کار استفاده از کریسپر را در این کشور ناتمام گذاشت و حالا چند شرکت دارویی مانند ورتکس و CRISPR Therapeutics با همکاری یکدیگر در حال اعمال این روش بر روی فردی هستند که به یک بیماری نادر خونی مبتلاست.
پیش از این در سال ۲۰۱۸ هم تلاش هایی در این زمینه در آمریکا انجام شده بود. اما سازمان دارو و غذای آمریکا به سبب ابهام های موجود در این زمینه ادامه استفاده از روش درمانی کریسپر را متوقف کرده بود.
روش دستکاری ژنتیکی کریسپر که به CTX۰۰۱ باز شهرت دارد برای مداوای برخی انواع تالاسمی و کم خونی ها باز قابل استفاده می باشد. این بیماری ها معمولا به سبب جهش ژنتیکی رخ می دهند و استفاده از روش دستکاری ژنتیک کریسپر به دستکاری سلول های بنیادی و پیشگیری از افزایش هموگلوبین در گلبول های قرمز خون و نجات بیمار منجر می شود.
قرار است این روش در ماه های آینده بر روی بیماران دیگری در کانادا و اروپا باز آزمایش شود. این افراد باز به تالاسمی مبتلا هستند و البته جهت بررسی نتیجه این کار باید تا آخر سال ۲۰۱۹ انتظار کشید.