رئیس جهاددانشگاهی در دیدار با دانشجویان مطرح كرد اراده پیشرفت در كشور شكل نگرفته است، حل مشكلات پیشرفت فناورانه با حمایت و شفافیت

ربات كشاورز: رئیس جهاد دانشگاهی اظهار داشت: با تجربه سالها حضور در جهاد دانشگاهی هنوز باور دارم اراده پیشرفت در كشور شكل نگرفته است اما باید برای دستیابی به پیشرفت برنامه درازمدتی داشته باشیم و این گونه نباشد كه با گردش های سیاسی دولت برنامه ها تغییر كند.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از ایسنا، دكتر حمیدرضا طیبی بامداد امروز (دوشنبه ۱۳ خرداد) در نشست پرسش و پاسخ با برخی از دانشجویان عضو بسیج دانشكده فنی دانشگاه تهران كه در ساختمان مركزی جهاد دانشگاهی برگزار شد، با تاكید بر اینكه ما برای پیشرفت نیاز به اراده، برنامه مشخص و در عین حال نیروهای توانمند، خودباور و قوی هستیم، اظهار داشت: متأسفانه یكی از مصیبت های ما این است كه نیروهای انسانی در كشور ما فاقد روحیه خودباوری هستند. بااینكه ما با جمعیت جوان روبرو می باشیم اما این جمعیت باید همراه با كارآمدی باشد و خودرا باور داشته باشد.
وی اشاره كرد: خیلی از افراد در جامعه ما كه مخالف توان داخلی نیز هستند این روحیه خودباوری را ندارند و با وجود پتانسیل های خوبی كه در جهاد دانشگاهی وجود دارد به هر قیمتی تلاش می كنند این پتانسیل ها به سرانجام نرسد.

رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اینكه نباید این گونه باشد كه با گردش های سیاسی دولت برنامه ها تغییر كند، اظهار داشت: قرار بود با تدوین چهار برنامه بتوانیم به اهداف ۲۰ ساله در سند چشم انداز دست یابیم اما اتفاقی كه می اُفتد این است كه برنامه های ما مدام تغییر می كند.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تأكیدات رهبر معظم انقلاب درباره نقش این شورا برای سیاست گذاری عالی توسعه فرهنگی، علمی و فناوری كشور، متذكر شد: این شورا باید بعنوان مقر فرماندهی پیشرفت كشور نقش خودرا ایفا كند تا دولت هم در همه برنامه ها شامل برنامه ریزی، اجرا و نظارت دخالت نداشته باشد.

تأثیر دعواهای سیاسی بر شتاب پیشرفت كشور
وی در ادامه اختلافات سیاسی در كشور را عامل دیگر عدم دستیابی به توسعه اعلام نمود و اظهار داشت: ما در ابتدای انقلاب با این همه دعواهای سیاسی كه امروز با آن روبرو می باشیم مواجه نبودیم، به شكلی كه این دعواهای سیاسی بر فعالیت های پیشرفت كشور تأثیر گذاشته است.

رئیس جهاد دانشگاهی با تاكید بر اینكه باید برنامه ریزی ها در كشور بر اساس توافق تمامی طرف های سیاسی اتفاق بیفتد، اظهار داشت: بدون حصول این توافق مطمئناً نمی توانیم به اهداف مورد نظر دست پیدا نماییم. بدین سبب در صورتی می توانیم از تحریم ها در امتداد پیشرفت استفاده نمائیم كه برای آن مدیریت و برنامه مشخصی داشته باشیم. این نمونه ای است كه باید مسئولان كشور به آن توجه داشته باشند كه البته نقش نخبگان، دانشجویان و اساتید در تدوین این برنامه ها بسیار مؤثر است. در این شرایط است كه ما در هر شرایطی شامل تحریم می توانیم به برنامه پیشرفت دست یابیم.

برای پیشرفت كشور باید فرماندهی واحدی وجود داشته باشد
دكتر طیبی در ادامه با تاكید بر اینكه برای پیشرفت كشور فرماندهی واحدی وجود ندارد، اظهار داشت: اگر این فرماندهی وجود داشته باشد می توانیم در بدترین شرایط به نفع خود كه همان توسعه جامعه است، دست یابیم.

وی با تاكید بر اینكه باید ارتباط بین مجموعه جهاد دانشگاهی و اساتید دانشگاه ها نزدیك باشد، اظهار داشت: باید یخ تصنعی بین جهاد، تشكل ها و اساتید باز شود.

اهمیت عزم و اراده برای صاحب فناوری شدن
رئیس جهاد دانشگاهی با تاكید بر اینكه ما در حوزه فناوری با كاربرد فناوری مواجه هستیم اظهار داشت: مشكل اصلی كه در این زمینه وجود دارد این است كه هنوز نتوانستیم فناوری را به عرصه كاربرد تبدیل نماییم.
وی با اشاره به اینكه جهاد دانشگاهی ۸۰ درصد منابع خودرا از تجاری سازی فناوری به دست می آورد، اظهار داشت: در جمهوری اسلامی ایران كسی كه كار سالم و حرفه ای، اقتصادی و فناوری انجام می دهد اگر بتواند با كمترین زیان برنامه خودرا به سرانجام برساند فرد بسیار توانمندی است. متأسفانه وجود برخی لایه های فساد كار را مشكل می كند و نمی توانیم بدون مشكل كار نماییم.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره كرد: ما در جهاد دانشگاهی دو نوع كارها را دنبال می نماییم، اول اینكه مسائل را شناسایی و بعد دنبال عقد قرارداد می رویم و دوم اینكه فعالیت های خودرا برمبنای ماموریت های نظام ترسیم می نماییم، به شكلی كه مقام معظم رهبری در جلسه ای تاكید كردند ماموریت جهاد دانشگاهی در اجرای سند نقشه جامع علمی كشور مشخص شود و پیرو این نیز ما هفت ماموریت را ترسیم كردیم اما اراده ای در كشور برای صاحب فناوری شدن وجود ندارد و ما چون ماموریت های خودرا خودمان تعریف كردیم حمایتی نیز در عرصه اجرایی شدن آن وجود ندارد.

طیبی افزود: جهاد دانشگاهی از بودجه های كلان دولتی استفاده نمی كند.
وی اضافه كرد: خیلی ها در كشور دنبال این هستند كه مشكلات خودرا با پول نفت حل كنند و همین رویكرد در كنار دعواهای سیاسی عامل اصلی چالش های كشور است.

رئیس جهاد دانشگاهی درانتها اشاره كرد: دعواهای سیاسی مانع اصلی شكل گیری حلقه ارتباطی مراكز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی با صنعت شده است و صنعت ما در مواجهه با تولید داخل به شدت سختگیرانه عمل می كند.

منبع: