رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی: برای حل مشكلات سالمندی باید هرچه سریع تر وارد حیطه عمل شویم

به گزارش ربات كشاورز رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی در جلسه شورای سالمندان شهرستان شمیرانات، عنوان كرد: باآنكه نمی توان به صورت ضربتی و ناگهانی كل تهران یا حتی منطقه شمیرانات را به شهر و منطقه دوستدار سالمند تبدیل كرد ولی می توان با بهره مندی از تمام پتانسیل های موجود و هم افزایی توان ارگان های مختلف اجرایی قدم های مؤثری برای حل مشكلات سالمندان برداشت.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا بهرامی در جلسه شورای سالمندان شهرستان شمیرانات كه در دانشگاه بهزیستی و توانبخشی برگزار شد، با تاكید بر لزوم عرضه مسائل و معضلات اجتماعی در محیط های دانشگاهی، عنوان كرد: در این صورت می توان با بررسی كارشناسانه و تخصصی مسائل توسط دانشگاهیان، به بهترین راهكارها برای حل مساله دست پیدا كرد.
وی با اشاره به اینكه متأسفانه در بیشتر موضوعات ما هنوز در مرحله تصویرسازی مشكلات هستیم نه عرضه چاره، اظهار نمود: از یك طرف نخبگان و سرمایه های جامعه در دانشگاه ها حضور دارند و از سوی دیگر مشكلات اجتماعی و بهداشتی در جامعه موج می زند، در صورتی كه باید با ایجاد یك پل ارتباطی مناسب بین دانشگاه و جامعه روند حل مشكلات را تسریع و تسهیل كرد.
وی با اشاره به مشكلات عدیده حوزه سالمندی كشور، عنوان كرد: باآنكه در این عرصه مشكلات و مسائل زیادی وجود دارد ولی می توان با تمركز بر چند كار كوچك بستر مناسبی برای حل مشكلات در سایر بخش ها فراهم نمود. بعنوان نمونه می توان در آموزش پرورش با پایلوت چند مدرسه و عرضه آموزش های مناسب در ارتباط با نحوه برخورد و رفتار با سالمندان در این زمینه فرهنگ سازی كرد یا كارگاه های آموزشی را با حضور پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها در كنار دانش آموزان برگزار كرد، این مساله در كنار فرهنگ سازی، اثرات مثبت دیگری همچون برقراری ارتباط بین نسلی را به دنبال خواهد داشت.
بهرامی با اشاره به اینكه ۶۵ درصد درمان خصوصی ایران در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی قرار داد، عنوان كرد: بعنوان نمونه می توان خدمات مجانی درمان های سرپایی را برای بخشی از هرم سنی سالمندان شروع كرد یا بعضی از پارك های منطقه را برای حضور سالمندان مناسب سازی كرد و بعد از آن در صورت اثربخشی این مسائل را به سایر مناطق تعمیم داد. به عبارت دیگر همانگونه كه امام علی (ع) فرموده اند: ” بزرگ فكر كنید، كوچك عمل كنید و سریع شروع كنید”، باید هرچه سریع تر حتی شده با قدم های كوچك وارد حیطه عمل شویم.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت توجه به مبحث پیشگیری، آموزش و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه، تصریح كرد: بعنوان نمونه ۵۰ درصد سالمندان با علایم بالینی مانند مشكلات حاد كلیوی یا بیماری های چشمی از وجود بیماری فشار خون آگاه می شوند. در صورتی كه می توان با عرضه خدمات مجانی بررسی فشار خون در مكان های عمومی مانند سراهای محله و یا توزیع بروشورهای آموزشی از بروز خیلی از این مشكلات پیشگیری كرد.
وی در این رابطه پیشنهاد كرد: می توان با برگزاری كارگاه ها و دوره های آموزشی سالمندی برای كارمندان در آستانه بازنشستگی در چارچوب آموزش های ضمن خدمت، خیلی از آموزش های ضروری را به افراد منتقل كرد.
بهرامی با اشاره به پتانسیل بالای منطقه شمیرانات در ارتباط با مبحث سالمندی، خاطرنشان كرد: وجود پتانسیل های بالای درمانی و دانشگاهی در این منطقه و در كنار آن سطح بالاتر تمكن مالی و سواد اغلب ساكنان منطقه شمیرانات، امتیازات مطلوبی برای عرضه خدمات سالمندی و حل مشكلات این قشر جامعه فراهم نموده كه باید با برنامه ریزی صحیح و كاربردی از آن به صورت بهینه بهره برد.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی در انتها تصریح كرد: جهاد دانشگاهی علوم پزشكی شهید بهشتی با اشاره به وجود پتانسیل های موجود در این مركز همچون گروه های پژوهش سالمندی و مركز پایش سلامت سالمندی، آمادگی دارد تا خدمات مورد نیاز در زمینه تولید محتوای آموزشی و اجرای طرح های پژوهشی در زمینه سلامت سالمندی را عرضه كند.