رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی: هدایت پایان نامه های تحصیلات تكمیلی از اهداف مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی است

ربات كشاورز: رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهار داشت: آموزش روستاییان، بازاریابی، تكمیل پروسه تولید و افزایش سهم كشاورز از بازار فروش، هدایت پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تكمیلی از اهداف این دهكده است.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از ایسنا، جلال الدین صادقی، رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، در بازدید معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و مسئولان وزارت علوم از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی، اظهار نمود: مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی در مساحت ۱۴ هكتار با سه آزمایشگاه تخصصی در حال تجهیز و یا تجهیز شده در حال فعالیت است.
وی ادامه داد: آموزش روستاییان، بازاریابی، تكمیل پروسه تولید و افزایش سهم كشاورز از بازار فروش، هدایت پایان نامه های دانشجویان تحصیلات تكمیلی از اهداف این دهكده است.
رئیس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی اظهاركرد: پروژه دهكده گیاهان دارویی یك پروژه ملی است كه خیلی از استان ها از خراسان جنوبی الگوبرداری كرده اند.
صادقی با اشاره به اینكه این طرح برای حداقل ۱۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم و برای ۲۰۰ نفر اشتغال زایی غیرمستقیم خواهد داشت، تصریح كرد: فعالیت های مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی برای بالا بردن سطح آگاهی كشاورزان و روستاییان بسیار مؤثر است.
وی اشاره كرد: تابحال ۱۱ فرآورده از عناب در این مجتمع تولید شده است كه سهم بسزایی در بازاریابی این محصول باارزش خواهد داشت.
دهكده ای با پژوهش های كاربردی
محسن پویان، مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی نیز در این بازدید اظهار داشت: خراسان جنوبی تولیدكننده انحصاری عناب در ایران است.
وی با اشاره به اینكه عناب به صورت تازه و خشك شده، بعنوان میوه و خشكبار همین طور بعنوان گیاه دارویی قابلیت مصرف دارد، اضافه كرد: كشور چین بعنوان كشور پیشرو در تولید فرآورده های میوه عناب بیشتر از ۳۰ محصول از فرآورده های عناب را وارد بازارهای داخلی و بین المللی كرده است.
مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان كرد: خراسان جنوبی تابحال بهره برداری اقتصادی قابل توجهی از این محصول استراتژیك منطقه نداشته است و میوه عناب به صورت فله ای بدون برند عمدتاً به كشورهای همسایه صادر می شود، كه این امر نیز غالباً از مبادی غیر رسمی صورت می پذیرد.
پویان افزود: تولید فرآورده های عناب كه بهره وری اقتصادی قابل توجهی دارد و ارزش افزوده ای مطلوب ایجاد می كند، تا كنون در كشور مغفول مانده و صرفاً در سطح محدود به فعالیت های تحقیقاتی پرداخته شده است و از بعد تجاری و بهره برداری اقتصادی آن بی بهره مانده ایم.
وی ادامه داد: لزوم بهره برداری از پتانسیل اقتصادی این محصول استراتژیك، مستلزم شناسایی و جمع آوری پژوهشگران فعال در این حوزه است تا ضمن آگاهی از جدیدترین دستاوردهای پژوهشی داخل كشور امكان هم افزایی اندوخته های علمی نیز فراهم گردد.
مدیر مجتمع تحقیقاتی گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان كرد: در خراسان جنوبی برای نخستین بار توانستیم در این مجتمع، سیستم هوشمند آبیاری را نصب نماییم كه این سیستم، آبیاری را بر طبق نیاز گیاه تنظیم می كند.
پویان اشاره كرد: در امتداد معرفی عناب، نخستین همایش ملی عناب، با اهداف فراهم كردن زمینه ارائه جدیدترین فعالیت های پژوهشی در رابطه با عناب، شناسایی پژوهشگران فعال در زمینه عناب، كوشش برای فراهم كردن افزایش بهره وری اقتصادی و تجاری از محصول عناب، شناسایی چالش ها و فرصت های پیش رو در تولید، تجارت و فرآوری عناب و فراهم كردن زمینه هم افزایی اندوخته های پژوهشی با سوژه عناب برگزار می گردد.

منبع: