ربات كشاورز: معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار داشت: دامپینگ كشورهای خارجی نمی تواند شركت های ایرانی را نابود كند خصوصا اگر شركتی در عرصه تولید دارو فعالیت كند.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از مهر، سورنا ستاری در مجمع پیشگامان اقتصاد دانش بنیان سلامت كه عصر امروز در محل صندوق نوآوری و شكوفایی برگزار شد، اظهار داشت: ما از بیشترین چیزی كه سود می بریم همدلی بین دستگاههای اجرایی می باشد كه وزارت بهداشت جزو این بخش های پیشرو در عرصه تولید داخل محسوب می شود. ما آرزو داریم صنعت نفت و هواپیمایی كشور نیز مثل وزارت بهداشت عمل كنند و ساختاری مانند ساختار وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو داشته باشند تا از فرهنگ وارداتچی بودن در بیایند.
وی اشاره كرد: گمرك یكی دو سال قبل مشكل دستگاه ایكس ری داشت و یكی از شركت های دانش بنیان توانست ۱.۵ سال قبل دستگاه ایكس ری را تولید نماید ولی هنوز یكی از این دستگاهها سفارش داده نشده است. ما همین سوژه را در یكی از شتاب دهنده های حوزه پزشكی دیدیم.
ستاری با اشاره به دامپینگ كشورهای خارجی در حوزه دارو اشاره كرد: بعضی از كشورهای خارجی قیمت داروها را خیلی زیاد كم می كنند كه این مساله برای شركت های دانش بنیان و تولید كننده مشكل ساز شده است؛ این مساله برای نابودی تولید داخل انجام می گیرد.
وی اشاره كرد: در حوزه پزشكی و ساخت دارو می بینیم كه داروهایی به تولید می رسند اما سوژه دامپینگ و كاهش قیمت به تولید این دارو ضربه وارد می كنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه كرد: دامپینگ نمی تواند شركت های ایرانی را نابود كند خصوصا اگر شركتی در عرصه تولید دارو فعالیت كند برای اینكه دارو تاریخ مصرف دارد و بیشتر از یك زمان مشخصی نمی تواند در انبار نگهداری شود.
ستاری اظهار داشت: ما درخواست می نماییم از علاقه مندان به حوزه دانش غذا كه به این حوزه ورود پیدا كنند برای اینكه مبحث غذا مهم تر از امنیت دفاعی است؛ اگر دسترسی به غذا نداشته باشیم دیگر مهم نیست چه سلاحی تولید می نماییم.
به گفته وی متاسفانه در این عرصه وابستگی های شدیدی به كشورهای خارجی داریم كه این مساله در بخش دام، طیور و آبزیان دیده می شود.
وی با اشاره به اینكه وقتی قیمت دلار بالا و پائین می شود این سئوال پیش می آید كه چرا قیمت مرغ بالا، پائین می شود، اظهار داشت: به سبب اینكه غذای دام و طیور وارداتی بوده و در قیمت آن موثر است.
ستاری در جمع خبرنگاران نیز اشاره كرد: یكی از برنامه های جدی ما بحث شركت های پیشگام است؛ ما بیشتر از ۳۰۰ شركت را در برنامه پیشگامان اقتصاد دانش بنیان در حوزه سلامت قرار داده ایم كه با همكاری صندوق نوآوری و شكوفایی گردهم می آیند.
وی اشاره كرد: این شركت ها بعنوان موتور محرك اقتصاد دانش بنیان هستند كه می توانند صدها استارتاپ را پشت سر خود بكشند و با توانمندی هایی كه دارند به بازار برسند. ما برای این شركت ها برنامه خاصی داریم.
منبع: ربات كشاورز