به گزارش ربات كشاورز محققان كشور موفق به طراحی و ساخت پهپادی شدند كه با یك مخزن، سمپاشی و كودپاشی را انجام دهد.
سید مصطفی خادمیان مدیرعامل یك شركت در حال دانش بنیان شدن در حاشیه رویداد عرضه دستاوردهای فناورانه حوزه پهپاد، به خبرنگار مهر اظهار داشت: این شركت از سال ۱۳۸۲ در زمینه ساخت پهپادها و هواگردهای بدون سرنشین فعالیت می كند.
وی اضافه كرد: اولویت و تمركز كاری ما در ساخت پرنده ها، بدون استفاده از متریال وارداتی و ایرانیزه كردن پرنده ها بوده است.
خادمیان افزود: تابحال ۳۷ نوع مختلف پرنده و ۱۳۰ فروند از این پهپادها را ساخته و به متقاضیان تحویل داده ایم.
مدیرعامل این شركت با اشاره به جدیدترین محصول در این شركت كه ثبت اختراع هم شده است، اظهار داشت: این پهپاد می تواند به صورت همزمان، سمپاشی و كودپاشی داشته باشد؛ درحالی كه پهپاد دارای یك مخزن است.
به گفته وی، علاوه بر اینكه این پرنده مزیت ایرانی بودن را دارد، دارای سهولت كاربری برای مصرف كننده هم است.
خادمیان خاطرنشان كرد: برای تغییر كاربری از «سمپاشی» به «جامدپاشی» به واسطه این پرنده، احتیاج به تعویض مخزن نیست و فقط كافی است یك ماژول كوچك به اندازه یك قوطی كبریت جابجا شود تا پهپاد از حالت «سمپاش» به «كودپاش» تغییر كاربری دهد.
مدیرعامل این شركت با اشاره به اینكه این مورد برای نخستین بار است كه در كشور ساخته شده است، اظهار داشت: یك سال است كه برای ساخت آن كوشیده ایم و دانش فنی آنرا به دست آوردیم؛ هم اكنون یك ماه از ساخت نهایی آن می گذرد و توانستیم دو فروند آنرا به متقاضیان عرضه دهیم.
وی بیان كرد: تعمیر، نگهداری و هزینه های جانبی، سهولت استفاده و… از مزیت های این پرنده «سمپاش ـ كودپاش» به حساب می آید.
خادمیان اضافه كرد: به علت آنكه بعضی از این پرنده ها در زمین های كشاورزی مورد استفاده قرار می گیرند و كشاورزان دسترسی به شهر هم ندارند، به راحتی می توانند از این پهپاد بهره ببرند.
مدیرعامل این شركت با تاكید بر اینكه اندازه مخزن های این پهپاد، قابل تغییر است، اظهار داشت: این پرنده سرعت پروازی برابر با ۶ تا ۸ متر بر ثانیه دارد و می تواند یك هكتار را در ۷ الی ۸ دقیقه سمپاشی كند.
وی با تاكید بر اینكه پهپاد «سمپاش ـ كودپاش» ۸۰ درصد تولید ایران است، تصریح كرد: نسبت به مشابه وارداتی چنین پهپادی كه تنها سمپاش هستند، یك سوم صرفه جویی ارزی دارد؛ همینطور نسبت به پرنده های مونتاژی در داخل كشور، قیمتی برابر با نصف دارند.
خادمیان تصریح كرد: نمونه های خارجی تك كاره این پرنده، برابر با ۱۶۰ میلیون تومان است كه از نظر كیفی با پرنده ای كه طراحی نموده ایم، كاملاً متفاوت بوده ولی قیمت آن دو برابر نمونه های ما است.
به گزارش ربات كشاورز به نقل از مهر، این طرح در حاشیه رویداد عرضه دستاوردهای حوزه پهپادها در محل صندوق نوآوری و شكوفایی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی گردید.