به گزارش ربات کشاورز پوستر چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی با شعار «چهل سال خودباوری با جهاددانشگاهی» رونمایی گردید.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، با نزدیک شدن به ۱۶ مرداد سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی و آخر چهل سالگی این نهاد انقلابی، پوستر چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی در اداره کل روابط عمومی این نهاد رونمایی گردید.
سید احسان حسینی گرافیست و طراح این پوستر با ارائه ی توضیحاتی، نمادها و اجزای مورد استفاده در آنرا شرح داد و اظهار داشت: مفاهیمی مانند تاریخ و هویت ملی ایرانی، پیشرفت، رشد و تعالی، آزاداندیشی، حرکت، تلاش و روحیه ی جهادی و نمایش جنبه های هنری از مفاهیمی بود که در طراحی پوستر به آن توجه شد.
وی در مورد ایده ی شکل گیری و روند طراحی پوستر چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی، بیان نمود: «بال» که مهم ترین شاخصه ی این پوستر است، یک نماد تاریخی و ملی ایرانی است که نماد پیشرفت، پرواز، تعالی و میل به جاودانگی است.
وی افزود: عنصر بال در بیشتر نمادهای ایرانی هم چون فروهر، سیمرغ و انسان های بال دار استفاده می شده که در واقع نماد پیشرفت و بالارفتن، حرکت، آزاداندیشی و تعالی است.
حسینی اضافه کرد: بال به کاررفته از ۴۰ قطعه تشکیل شده است که هریک به نشان سال و درمجموع به چهل سالگی جهاددانشگاهی اشاره دارد.
طراح پوستر چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی درباره ی رنگ های استفاده شده در این پوستر بیان نمود: رنگ پس زمینه، آبی سرمه ای است که این رنگ، رنگی با اصالت است و نشان دهنده ی قدرت و ثبات در آن فضا است و اطمینان را به بیننده القا می کند. بهترین رنگ مکمل برای سرمه ای، رنگ سفید است. هم چنین هرچه پوستر به مرکز میل می کند، سرمه ای کم تر شده و به صورت دوار، نور دایره ای در مرکز و زیر بال ها طراحی شده است.
وی افزود: استفاده از طرح اسلیمی در پس زمینه و در عدد ۴۰، علاوه بر این که پس زمینه را از یک دستی خارج می کند، نشانه ی معنویت است.
حسینی در انتها با تاکید بر این که تمام پوستر بر اساس مرکز دایره شکل گرفته است، اظهار داشت: دایره نماد نرمی، لطافت، سیال بودن، آرامش و معنویت است. در هنر ایرانی به نمونه های زیادی برخورد می نماییم که هنرمند از کادر یا ترکیب بندی های دایره بهره برده است. هم چنین دایره در تمام حالات دارای تعادل است.
بنا بر اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، به دنبال فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره) در خصوص تشکیل ستاد انقلاب فرهنگی، جهاددانشگاهی در جلسه ای مورخ ۱۳۵۹/۰۵/۱۶ به منظور تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی بعنوان یک نهاد انقلابی و برخاسته از انقلاب فرهنگی تشکیل شد. جهاددانشگاهی الان در حوزه های پژوهش و فناوری، فرهنگ، آموزش، کارآفرینی و اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی در حال فعالیت است.