به گزارش ربات کشاورز یک مقام مسئول در ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل از ایجاد دیتاسنتر داده های حمل و نقل اطلاع داد و اظهار داشت: نیازهای سازمان راهداری توسط دانش بنیان ها برطرف می شود.
شهاب خدامرادی، مسئول حوزه هوشمند سازی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: در زمینه هوشمندسازی فناوری های حمل و نقل اقداماتی را مد نظر قرار داده ایم و بنا داریم آنها را اجرایی نماییم.
وی اضافه کرد: بنا به تجربه ای که سال قبل در زمینه نیازهای حمل و نقل هوشمند کشور بدست آوردیم برنامه ای را تدوین کرده ایم که شامل قسمتهای متنوعی همچون «ترویج و فرهنگسازی علم وفناوری»، «تبادلات فناوری بین المللی»، «توسعه فناوریهای راهبردی»، «توسعه ابزارهای محصولات دانش بنیان» و… می شود.
مسئول حوزه هوشمند سازی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته در مورد این محورها اظهار داشت: در جهت ترویج و فرهنگسازی علم و فناوری در حوزه حمل و نقل هوشمند درصدد هستیم که یک انجمن یکپارچه برای پوشش شرکتهای دانش بنیان تشکیل دهیم چونکه همه کشورهای دنیا برای این حوزه چنین انجمنی را دارند و خلاهای شرکتهای دانش بنیان را پوشش می دهند.
خدامرادی تصریح کرد: برای پیشگیری از موازی کاری در بخش حمل و نقل پیشرفته، رتبه بندی و… احتیاج به چنین انجمنی وجود دارد که مقرر است بزودی آنرا تشکیل دهیم.
وی با اشاره به اقدامات ستاد توسعه حمل و نقل هوشمند اظهار داشت: بنا داریم در جهت فرهنگسازی فعالان این عرصه را تشویق به شرکت در نمایشگاههای ملی و بین المللی و از آنها حمایت نماییم.
به گفته وی استارت آپهای هوشمند، سخت افزار و نرم افزارهای مرتبط و مدیریت ناوگان هوشمند همچون بخش هایی هستند که می توانند در این نمایشگاهها حضور پیدا کنند و از حضور آنها حمایت می نماییم.
ایجاد دیتا سنتر از داده های حمل و نقل
وی در مورد مأموریت دیگر ستاد توسعه حمل و نقل پیشرفته اظهار داشت: یکی از ماموریتهایی که همواره در این ستاد مورد پیگیری قرار می دهیم این است که از فناوریهای مورد نیاز کشور حمایت کنیم؛ مدیریت داده های کلان، دوربین های ثبت تخلف، پلتفرمهای مربوط به حمل و نقل هوشمند، سیستم های پیشبینی ترافیک، همچون محصولاتی هستند که برای کشور لازم است و سازمان ها و ارگان ها به آن نیاز دارند.
مسئول حوزه هوشمند سازی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته افزود: ازاین رو از طرحهای این چنینی حمایت می نماییم تا بتوانیم شاهد توسعه هوشمند حمل و نقل در کشور باشیم.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که همواره مورد توجه است، مدیریت داده های کلان است که در اختیار سازمانهایی همچون مرکز کنترل ترافیک شهرداری قرار می گیرد این داده ها حالا متمرکز نیستند و در صدد هستیم که این داده ها را متمرکز نماییم و در اختیار دهیم.
وی اضافه کرد: ایجاد دیتا سنتر از داده های کلان حمل و نقل و قرار دادن آن در اختیار سازمانها، استارت آپها، شرکتهای دانش بنیان و … از اهداف اصلی به شمار می روند.
مسئول حوزه هوشمند سازی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته عنوان کرد: با استفاده از این دیتا سنتر می توانیم تمام داده های مربوط به حمل و نقل هوشمند را بدست آوریم.
برنامه ها برای هوشمندسازی حمل و نقل
خدامرادی در مورد برنامه های ستاد در زمینه خودرو های هوشمند و خودران اظهار داشت: جهت استفاده از خودرو های هوشمند و خودران احتیاج به هماهنگی سایر سازمان هاست.
توسعه بازار محصولات دانش بنیانی در بخش حمل و نقل هوشمند
خدامرادی در مورد دیگر اقدامات ستاد در زمینه حمل و نقل هوشمند اظهار داشت: مأموریت دیگری که در ستاد داریم توسعه بازار محصولات دانش بنیان است.
رفع نیاز سازمان راهداری توسط شرکتهای فعال
وی اضافه کرد: تا کنون هزار فعال در حوزه حمل و نقل هوشمند، ۲۰۰ شرکت تولید کننده محصولات حوزه حمل و نقل و ۴۰ سازمان دولتی و نیمه دولتی که به صورت های مستقیم و غیر مستقیم با حوزه حمل و نقل هوشمند در ارتباط هستند را شناسایی کردیم.
مسئول حوزه هوشمند سازی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حمل و نقل پیشرفته با اشاره به اینکه با سازمان های مختلف همچون سازمان راهداری ارتباط و تعامل داریم، بیان نمود: ستاد نیازمندی های این سازمان ها را با کمک خودشان احصا می کند تا آنها را در چارچوب پروژه به شرکتهای دانش بنیان معرفی نماید.
وی با اشاره به یکی از این تعاملات اظهار داشت: هم اکنون ۱۰ نیاز سازمان راهداری را در چارچوب ۱۰پ روژه تعریف کردیم که توسط شرکتهای دانش بنیان به نتیجه برسد.
به گفته وی، امیدواریم که تا سال آینده این پروژه ها به مرحله اجرایی رسیده باشند.
منبع: agrobot.ir