تولید فیبر سه بعدی برای شناسایی نشت ماسک های طبی

محققان دانشگاه کمبریج از تولید نوعی فیبر الکترونیک با استفاده از چاپگرهای سه بعدی اطلاع داده اند که می توان از آنها بعنوان سنسور برای کنترل وضعیت سلامت و بهداشت افراد استفاده نمود.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از نیواطلس، این سنسورهای فیبری تولید شده با چاپگر سه بعدی تا حدی کوچک هستند که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند.
این فیبرها در چارچوب سنسورهای تنفسی قابل حمل هم قابل استفاده بوده و از آنها می توان برای تولید سنسورهای ارزان قیمت دیگری هم با کاربردهای گوناگون استفاده نمود.
برای تولید این سنسورهای از جنس فیبر از پلیمرهای نیمه هادی از جنس نقره استفاده می شود. قطر این پلیمرها تنها چند میکرومتر است که ۱۰۰ برابر باریک تر از موی سر انسان است. با نصب این سنسور بر روی ماسک های طبی می توان از آن برای کنترل نحوه تنفس افرادی که بیماری های تنفسی دارند، استفاده نمود.
از جمله موارد قابل کشف با این حسگرها می توان به تنفس سریع، تنگی نفس و سرفه اشاره نمود که هر یک می توانند نشانه ای از ابتلای افراد به بیماری های مختلف باشند.
همچنین می توان این حسگرها را بر روی ماسک های طبی مختلف و همچون ماسک N۹۵ نصب کرد تا از نشت یا عدم نشت آنها مطمئن شد و در صورت نشت این ماسک ها را تعویض کرد تا جلوی ابتلای پزشکان، پرستاران و غیره به بیماری های خطرناکی مانند کرونا گرفته شود.
با توجه به هزینه پایین تولید، سبک بودن و سهولت استفاده انتظار می رود استفاده از این سنسور در آینده نزدیک به صورت عمومی در مراکز بهداشتی و درمانی آغاز شود.

منبع: