در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی محقق شد؛ ساخت کیت تشخیص انقضای مواد غذایی

ربات کشاورز: معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی از ساخت کیت هایی برای تشخیص انقضای مواد غذایی با تغییر رنگ و تولید ماده طبیعی برای ضدعفونی مواد خام آگاهی داد.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از مهر، دکتر ابوالفضل پهلوان لو معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی امروز در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی غذا که در محل این موسسه و به صورت آنلاین و حضوری برگزار شد، اظهار داشت: امروزه مطالبی به صورت آگاهانه یا ناآگاهانه در فضای مجازی حول محور فضا منتشر می شود که به صورتی موجب تشویش اذهان عمومی خواهند شد.
وی افزود: این موارد از جنس امنیت غذایی است برای اینکه مردم درگیر استفاده یا عدم استفاده از انواع مواد غذایی می شوند و باید به این مساله توجه جدی داشته باشیم.
پهلوان لو اظهار داشت: ما در موسسه پژوهشی علوم صنایع غذایی به موضوع امنیت غذایی اهمیت ویژه ای می دهیم و همیشه در صدد هستیم که برای پاسخ به این چالش ها پاسخ های علمی با مرجعیت های مشخص ارائه دهیم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی یک موضوع جدی و مهم شمرده می شود اظهار داشت: ما در این موسسه کارهای علمی و تحقیقاتی را در حوزه امنیت غذایی اجرائی می نماییم که می تواند نیاز صنعت را برطرف کند و از طرف دیگر پاسخگوی نیازهای مردم باشد.
وی با اشاره به سند ملی آلاینده های مواد خام کشاورزی در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این سند حالا در حال تهیه است و جزو طرح های تصویبی از طرف شورای عطف در سال ۹۳ بود.
پهلوان لو با اعلان اینکه در سال ۹۵ بودجه ای برای ادامه و اجرای این طرح اختصاص پیدا نکرد، اظهار داشت: این سند با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه بقیه الله و یکی از دانشگاههای علوم پزشکی انجام گرفت.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: اما در صددیم که پایلوت این پروژه را در خراسان بزرگ یا حداقل خراسان رضوی پیاده سازی نماییم.
وی افزود: معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: در این پروژه در صدد بودیم که سندی برای پایش آلاینده های مواد غذایی، مدیریت آلاینده های مواد اولیه غذایی دام و طیور و ارتقاء سطح سلامت صنایع غذایی را در نظر بگیریم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با توجه به این که یکی از معضلات ما آلاینده ها هستند و در تولید محصولات غذایی آلاینده هایی بوجود می آیند. بدین جهت بکارگیری صنعت می تواند در کاهش این آلاینده ها تاثیر بسزایی داشته باشد و در نهایت به سلامت افراد جامعه منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه این سند یک سند جامع در حوزه صنایع و غذایی شمرده می شود اظهار داشت: با بهره گیری از این سند حضور آلاینده ها در تولید محصولات صنایع غذایی مدیریت خواهد شد و می تواند بعنوان یک زنجیره تولید مورد استفاده قرار بگیرد.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با اعلان اینکه بنا داریم تا چند وقت دیگر چند محصول تولیدی در این موسسه را رونمایی نماییم، اظهار داشت: یکی از محصولات تولید شده در این موسسه کیت های تشخیصی برای شناسایی بعضی از ترکیبات موجود در مواد غذایی همچون نیتریت، باکتری، میکروب و… است.
وی گفت: همین طور محصول دیگری برای نشان دادن تاریخ تولید و انقضای یک محصول در صنایع غذایی از دیگر تحقیقاتی است که به نتیجه رسیده است.
پهلوان لو افزود: با توجه به این که تاریخ تولید و انقضای روغن ها را نمی توانیم به آسانی تشخیص دهیم بدین جهت استفاده از چنین کیت تشخیصی می تواند بسیار کاربردی باشد؛ همین طور میزان ماندگاری کیت را می توانیم تشخیص دهیم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی اشاره کرد: این کیت ها با قرار گرفتن بر روی بسته بندی محصولات غذایی با تغییر رنگ می توانند تاریخ انقضا و تولید محصول را نشان دهند.
وی با اشاره به افزایش ضایعات مواد غذایی به سبب نگهداری نادرست مواد غذایی اظهار داشت: ما در موسسه علوم و صنایع غذایی در صدد برآمدیم که با همکاری بخش خصوصی روشی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی و کاهش بار میکروبی با بهره گیری از پلاسمای سرد بکار بگیریم.
به گفته پهلوان لو همین طور محصولی در این موسسه نیز به تولید رسیده که می تواند ۹۰ درصد آلاینده های زیستی را در صنعت کشاورزی کم کند.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی با اشاره به دیگر محصول تولیدی در این موسسه اظهار داشت: همین طور یک ماده طبیعی در این موسسه برای ضدعفونی محصولات خام همچون میوه، سبزی و… به تولید رسیده که می تواند علاوه بر میکروب ها، سموم را از این محصولات خام بزداید.

منبع: