به گزارش ربات کشاورز محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به انجام تحقیقاتی شدند که می تواند تا ۷۰ درصد از تغییر رنگ سنگهای مصنوعی جلوگیری کند.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، یکی از برندگان مدال طلای المپیاد دانش آموزی در حوزه فناوری نانو که در دو دوره رتبه برتر مسابقه ملی فناوری نانو هم شده است، موفق به توسعه فناوری نانوپوشش های محافظ سنگ های مصنوعی در مقابل تابش UV خورشید شده، تا یکی از چالش های این صنعت را حل کند.
وی شرکتی دانش بنیان برای تجاری سازی و عرضه این محصول تاسیس کرده است.
سنگ های مصنوعی که در نمای ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، به مرور زمان و در اثر تابش نور خورشید تغییر رنگ داده و به زردی گرایش پیدا می کنند. یکی از نخبگانی که از دوره دانش آموزی با فناوری نانو آشنا شده و آموزش هایی در بستر برنامه های آموزشی ستاد نانو دیده بود، موفق به حل این چالش شده است.
ابوالفضل زارع، مجری این طرح اظهار داشت: در راه بررسی و تحقیقات در حوزه فناوری نانو، مبحث زرد شدن سنگ های مصنوعی را برای ادامه فعالیتهای خود در حوزه نانو انتخاب کردم و پس تحقیقات روی این حوزه موفق به عرضه فناوری نانوپوشش هایی شدم که می توانست مانع از زرد شدن این سنگ ها شود.
این دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مواد و متالورژی دانشگاه تهران اظهار داشت: بعد از توسعه این فناوری، مبادرت به گرفتن گواهی نامه نانومقیاس کرده و در ادامه شرکتی برای تجاری سازی و تولید این محصول تاسیس کردم. هم اکنون این فناوری توسط چند شرکت تولیدکننده سنگ های مصنوعی در حال آزمایش است تا بعد از کسب نتایج مطلوب تولید انبوه آنها آغاز شود.
زارع از کاربرد وسیع این سنگ ها در بخش نمای ساختمان اطلاع داد و اضافه کرد: بیشتر سنگ های مصنوعی از خارج از کشور وارد می شوند و هم اکنون مشکلاتی در راه ورود این سنگ ها به کشور وجود دارد. با توسعه این فناوری، عملکرد سنگ های تولیدی داخل کشور ارتقا پیدا می کند.
به گفته وی با استفاده از نانوذرات در پلیمر به کار رفته در این سنگ های مصنوعی می توان میزان زرد شدگی آنها را تا ۷۰ درصد کم کرد.