در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری جهاددانشگاهی و وزارت صمت بر این که یکی از سازمان های پیشتاز از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با هدف به کارگیری همه ظرفیت های موجود در کشور در امتداد ارتقای فناوری های موجود به وجود آمده و توسعه پیدا کرده جهاددانشگاهی است، تاکید گردید.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی در مراسم امضای این تفاهم نامه اظهار داشت: جهش تولید و افزایش راندمان که منجر به توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال شود زمانی اتفاق می افتد که اقتصاد ما متکی بر تولید ملی و تولید ملی نیز متکی بر توسعه علمی و فناورانه پیشرفته خودمان باشد که بتواند روزآمدی خودرا در رقابت پذیری در بحث کیفیت و قیمت محصولاتی که در داخل تولید می شود، حفظ کند. همین طور اگر بر حسب ضرورت نیاز است تا خدماتی را از خارج کشور وارد نماییم، حتما در مقابل انتقال فناوری و بخش کوچکی از بازار ما باشد و این فناوری جذب و فهم شده و ارتقاء داده شود تا فناوری متعلق به خودمان شود.
رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر این که در کشور توان تولید اغلب فناوری های مورد نیاز وجود دارد، افزود: به شرطی که این باور ایجاد شود که این توانمندی وجود دارد و می توان بموقع به آن پرداخت و زیرساخت های مورد نیاز برای تولید فناوری و اثبات کیفیت فناوری ایجاد شود.
توان جهاددانشگاهی برای توسعه صنعتی کشور
دکتر طیبی اضافه کرد: جهاددانشگاهی برمبنای تجربه ۴۰ ساله خود از سال ۱۳۵۹ تابحال تجربه ارزشمندی را دارد و می تواند در این ماموریتی که معاونت صنایع وزارت صمت در امتداد توسعه صنعتی کشور برای ما تعریف کرده، نقش بسیار مهمی ایفا کند. زمینه هایی که ما قادر به تولید و توسعه فناوری هستیم در آن مشخص شده و اعلام آمادگی کردیم که در تدوین استراتژی های توسعه فناوری در صنایع مختلف ما می توانیم در کنار وزارت صمت باشیم. چیزی که بسیار ضروری می باشد، اولاً استراتژی توسعه صنعتی کشور مشخص شود و در آن استراتژی توسعه صنعتی قابل ریل گذاری و استراتژی توسعه فناوری بومی هم کاملا مشخص باشد که این مهم در برنامه های وزارت صمت خوشبختانه وجود دارد.
رییس جهاددانشگاهی اشاره کرد: همین طور جهاددانشگاهی اعلام آمادگی می کند در برگزاری همایش ها و سمینارهایی که با هدف توسعه و تعمیق ساخت داخل و افزایش راندمان صورت می گیرد همکاری کند.
دکتر طیبی با اشاره به بحث اقتصاد مقیاس افزود: یکی از مشکلاتی که در کشورمان داریم، این است که فکر می نماییم یک استراتژی برای دادن مجوز موافقت اصولی در کشور وجود ندارد.
پیشتازی و خدمات شایسته جهاددانشگاهی در توسعه و تعمیق ساخت داخل و افزایش بهره وری
دکتر مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در این مراسم تاکید کرد: یکی از ماموریت های وزارت صنعت، معدن و تجارت به کارگیری همه ظرفیت های موجود در کشور برای ارتقای فناوری های موجود در کشور، توسعه و تعمیق ساخت داخل و افزایش راندمان و همین طور رسوخ فناوری در کشور است که مجموعه های مختلفی در سازمان ها، پژوهشکده ها و مؤسسات و فعالان بخش خصوصی به این امر مشغول هستند. یکی از سازمان های پیشتاز که از بدو پیروزی انقلاب اسلامی با همین هدف در کشور به وجود آمده و توسعه پیدا کرده سازمان جهاددانشگاهی است که خدمات شایسته و بایسته ای در این عرصه و حوزه های راهبردی کشور ایفا کرده و ارایه داده است.
وی اضافه کرد: با هماهنگی بسیار خوبی که بین همکاران معاونت امور صنایع و سازمان جهاددانشگاهی در اواخر سال قبل و همین طور امسال برای توسعه همکاری ها شکل گرفت، قرار شد ما بعنوان متصدی توسعه تولید و توسعه ساخت داخل تفاهم نامه ای را با جهاددانشگاهی داشته باشیم که امروز این جلسه به این منظور انجام شد تا این حرکت ریل گذاری باشد برای توسعه همکاریهای مشترک هم با جهاددانشگاهی و هم با مجموعه های مشابه جهاددانشگاهی.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به موضوع تفاهم نامه اظهار داشت: فناوری های پیشرفته مورد نیاز صنایع کشور، ارتقای سطح فناوری تولیدات داخلی و افزایش کیفیت و راندمان واحدهای صنعتی در گروه کالایی های منتخب، کمک به تدوین استراتژی های توسعه فناوری در زنجیره صنایع مورد اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت، تحقیق و توسعه در امتداد فناوری های صنعتی نوظهور و توسعه توان صنعتی کشور در حوزه این فناوری و همین طور برگزاری نشست های کارشناسی یا همایش های علمی در امتداد توسعه و تعمیق ساخت داخل و صادرات و تحقق موضوع راهبردی جهش تولید از موضوعات این تفاهم نامه برای مدت ۳ سال است.
دکتر صادقی نیارکی اظهار نمود: تعهدات جهاددانشگاهی در این تفاهم نامه توسعه و تعمیق ساخت داخل و ارتقای فناوری و بحث تحقیق و توسعه در زیر بخش هایی است که در اهداف این تفاهم نامه ذکر شد.
پیگیری پشتیبانی از تولیدات جهاددانشگاهی
وی اضافه کرد: در این تفاهم نامه وزارت صنعت و معاونت امور صنایع پشتیبانی از تولیدات جهاددانشگاهی را دنبال خواهدنمود. همین طور پشتیبانی از تحقیق و توسعه و کاربردی سازی این تحقیقات کاربردی را با ابزارهایی که در اختیار دارد، متعهد شده است. هماهنگی بین بخشی بین سازمان ها و دستگاهها برای رساندن به مرحله اجرا، تجاری سازی و تولید انبوه بخش دیگری از تعهدات این وزارت است.
دکتر صادقی نیارکی افزود: یکی از موضوعات راهبردی که ما از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ دنبال کردیم، بحث نهضت ساخت داخل است که خوشبختانه مسؤولان ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزرا همچون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید دارند که این مساله کماکان دنبال شود و از ظرفیت های بالقوه که در کشور وجود دارد، حمایت و صیانت نماییم تا با این حمایت و پشتیبانی ها این ظرفیت های بالقوه تبدیل به ظرفیت های بالفعل شود و ما بتوانیم منابع محدود ارزی خودمان را برای ایجاد ارزش افزوده بالاتر و همین طور ارتقای دانش و فناوری و همین طور تاب آوری بسیار بالاتر در مقابل تکانه های اقتصادی در مقابل به دست آوردن تکنولوژی های جدید و نیاز واحدهای تولیدی و صنعتی با تاکید بر درون زایی اقتصاد ملی که جزو اهداف اقتصاد مقاومتی است، مدیریت نماییم.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد: یکی از کارهایی که ما از سال قبل شروع کردیم با نهادهای عمومی غیردولتی و نهادهای انقلاب اسلامی، این بود که فهرست ۲۱۰ رشته فعالیت را به مجموعه نهادهای انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی غیردولتی همچون سازمان جهاددانشگاهی ارسال کردیم و در پاسخ مکاتبه ما با جهاددانشگاهی ۲۴ ردیف مورد را این نهاد در حوزه های صنعت غذا، تجهیزات پزشکی، اجزا و قطعات خودرو، پتروشیمی و شیمی، تجهیزات نفتی، تجهیزات برق و الکترونیک، فولاد، نساجی و پوشاک، پنل های خورشیدی، ماشین سازی و تجهیزات اعلام آمادگی کردند، هم برای بحث ارائه فناوری و دانش تولید و نحوه تولید و فرایندهای مورد نیاز و هم تولید محصول که مجموعه ای دارند در کشور خودشان به بحث تولید و تجاری محصول اقدام می کنند.
براساس اعلام روابط عمومی جهاد دانشگاهی، تفاهم نامه همکاری جهاددانشگاهی و معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز چهارشنبه (۸ بهمن ۹۹) به امضای دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و دکتر مهدی صادقی نیارکی، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت رسید.