معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد؛ با تلاش جهاددانشگاهی و سایر شرکتهای داخلی، ایران دارای دانش فنی طراحی و ساخت واگن مترو شد

به گزارش ربات کشاورز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به بهره برداری قطار ملی مترو تصریح کرد: کشورمان امروز دارای دانش فنی طراحی و ساخت واگن مترو است.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، دکتر سورنا ستاری در آیین بهره برداری از طرح های ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مبحث تولید واکسن آنفلوآنزای فصلی اشاره نمود و اضافه کرد: خوشبختانه امروز افتتاح تولید این واکسن را خواهیم داشت. واکسنی که توسط تیمی جوان در چارچوب شرکتی دانش بنیان ساخته شده است. به غیر از این واکسن این تیم سه واکسن انسانی دیگر را برای تولید در برنامه دارد و از شهریور سال جاری بحث واکسن آنفلوآنزای فصلی با استفاده از واکسن داخلی صورت خواهد گرفت.
وی اضافه کرد: باید از وزیر بهداشت و همینطور سازمان غذا و دارو برای حمایت های که در این راستا انجام دادند قدردانی کنم. امروز شرکتهای دانش بنیانی داریم که صفر تا صد کار را، خودشان انجام می دهند و دولت تنها وام و تسهیلات به آنها پرداخت می کند. شرکت دانش بنیان تولید کننده واکسن آنفلوآنزای فصلی هم گروهی جوان هستند که در چارچوب شرکتی دانش بنیان این کار را انجام داده اند.
معاون رئیس جمهور افتتاح قطار ملی مترو را یکی دیگر از پروژه های افتتاحی امروز دانست و اظهار داشت: امروز یک رام قطار مترو به بهره برداری می رسد در حالیکه پیش تر ۲۶درصد این قطارها داخلی سازی شده بود اما در این پروژه در عرض ۱۸ ماه، ۷ واگن که یک رام قطار را می سازند با تلاش ۱۸ شرکت و جهاد دانشگاهی و مپنا و واگن سازی تهران داخلی سازی شدند و دانش فنی و طراحی آن به حدود ۸۵ درصد داخلی سازی رسیده است. بدین سان ما امروز دارای دانش فنی طراحی و ساخت واگن مترو هستیم.
وی افزود: ۱۰۵ واگن از جانب شهرداری تهران قرارداد آن بسته شده. هر ۷ واگن یک رام قطار را می سازند که با این قرارداد در واقع ۱۵ رام قطار سفارش داده شده است.
ستاری در بخش دیگری از صحبت های خود به مبحث تولید موتور سه سیلندر اشاره کرده و اضافه کرد: امروز خط تولیدی این موتور راه می افتد. در واقع این مورد نخستین قرارداد برجام بود. حتی پیش از امضای برجام این قرارداد منعقد شد که بزرگترین سرمایه گذاری در صنعت خودروسازی ظرف ۱۵ سال گذشته به حساب می آید. این خط تولید ظرفیت تولید ۱۵۰ موتور در سال را دارد. از طرفی در دانشگاه تهران همزمان یکی از بزرگترین مراکز تست موتور افتتاح می شود که تمام تست ها از موتور دیزل تا خودرو های الکتریکی را می شود در آن انجام داد. باید از بانک رفاه برای حمایت های خط تولید موتور قدردانی کنم.
وی از بهره برداری ناحیه نوآوری شریف در بین پروژه های افتتاحی امروز اطلاع داد و اضافه کرد: این کار در واقع پروژه مشترکی بین صنعت و دانشگاه است که در چارچوب آن بیشتر از ۵۰۰ شرکت در اطراف دانشگاه شریف در ناحیه نوآوری حضور دارند و بدین سان درآمد قابل توجهی برای دانشگاه همراه خواهد داشت. این پروژه مدل خوبی از توسعه شهری است که با همکاری شهرداری تهران اتفاق افتاده است.
ستاری تولید واکسن آبزیان را یکی دیگر از پروژه های امروز خواند و اضافه کرد: اولین واکسن آبزیان امروز به بهره برداری می رسد که این واکسن توسط شرکتی که مدیرعامل آن یک خانم است ساخته شده است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همینطور در این مراسم اظهار داشت: توسعه شرکتهای دانش بنیان و خلاق بزرگترین دستاورد اقتصاد دانش بنیان است. هم اکنون شرکت هایی فعال می باشند که در حوزه فناوری سرمایه گذاری های سنگینی کرده اند. هیچ چیز در اقتصاد دانش بنیان خلق الساعه نیست. از نیروی انسانی در حال تحصیل در مراکز دانشگاهی تا زمانی که به راه اندازی شرکت اقدام می کند.
ستاری افزود: امروز هم شرکت هایی در این مراسم حضور دارند که هزینه زیادی روی بخش تحقیق و توسعه خود داشته اند و کارآفرینی کردند و فناوری را توسعه دادند.
وی با اشاره به اینکه فرق بسیاری میان سرمایه گذاری خود شرکت در پروژه و سرمایه گذاری بخش دولتی وجود دارد. بیان نمود: بعنوان مثال در حوزه زیست فناوری شرکتهای دانش بنیان پرقدرتی داریم؛ یکی از شرکت ها سال قبل ۴۰۰ میلیارد تومان روی بخش تحقیق و توسعه خود هزینه کرد. بطور قطع اگر دولت ۴ هزار میلیارد تومان هم هزینه می کرد نمی توانست به نتایجی که این شرکت به آن دست یافت برسد.

منبع: