محققان کشور موفق شدند روشی نوین برای رفع عیوب ترانسفورماتورهای روغنی عرضه کنند.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محسن قراط دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مونیتورینگ تخلیه جزیی با استفاده از سنسورهای فیبر نوری در ترانسفورماتورهای روغنی» اظهار داشت: تخلیه جزیی یک دسته مهم از عیوب ترانسفورماتورهای قدرت است که امروزه روش های مختلفی جهت پایش این عیوب بکار گرفته می شود.
وی اضافه کرد: این پدیده در ترانسفورماتورها سبب بروز مشکلاتی از قبیل خرابی و یا از بین رفتن خاصیت عایقی در قسمتی از تجهیز می شود.
این محقق با تاکید براینکه وقتی که یک ترانسفورماتور ساخته و تحت بهره برداری قرار می گیرد، آشکارسازی این عیوب می تواند بعنوان یک ابزار کارشناسی برای تعیین میزان سالم بودن ترانسفورماتور مورد استفاده قرار گیرد. همینطور شکل گیری خطاهای ناشی از آنها را در ترانسفورماتور میتوان پیش بینی نمود.
به گفته وی، بعد از تشخیص تخلیه جزیی، مکان یابی فیزیکی عیب هم در داخل ترانسفورماتورها از نظر صرفه جویی در وقت و هزینه تعمیرات بسیار حائز اهمیت می باشد. هر چند که مکان یابی دقیق محل تخیله جزیی به دلیل ساختمان پیچیده ترانسفورماتورها بسیار مشکل است. دستگاه ساخته شده در این حوزه بسیار مفید بوده است.
قراط افزود: با عنایت به هدف گذاری انجام شده، هدف ها محقق شده است و باید توجه داشت که متاسفانه دستگاههای اندازه گیری اولیه و تجهیزات فیبرنوری همگی دارای تکنولوژی بالا بوده و همگی وابسته به واردات هستیم و با عنایت به قیمت بالای تجهیزات وارداتی، امکان تجاری سازی فراهم نشده است.
وی با تکیه بر این که روش نهایی کاملا توجیه اقتصادی داشته و توانسته است قدم های رو به جلویی در این حوزه در علم دنیا ایجاد نماید، اظهار داشت: نتایج این تحقیق در خیلی از زمینه های مونیتورینگ تجهیزات برقی به کار می آید.
وی اظهار داشت: تجهیز ساخته شده در طرح ها و پروژه های صنعتی و ساختمانی جهت مونیتورینگ سلامت ساختار تجهیز قابل استفاده می باشد.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از مهر، اساتید راهنمای این پروژه دکتر قره پتیان، دکتر حمید لطیفی اعضای هیئت علمی دانشگاه های صنعتی امیرکبیر و شهید بهشتی هستند.
منبع: ربات کشاورز