دستاورد دانش بنیان ها؛ تولید انواع تجهیزات مورد نیاز صنایع آرد و نان

ربات کشاورز: یک شرکت دانش بنیان با تولید انواع تجهیزات مورد نیاز صنایع آرد و نان ضمن تامین نیاز بالاتر از ۲۰۰ کارخانه آرد، نان، ماکارونی، بیسکویت و صنایع وابسته و لابراتوار های اداره غله استانها شده است.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، سید احمد حیدری مدیر عامل شرکت دانش بنیان آرد آزما لیان با اشاره به تولید دستگاه های گلوتن شور، گلوتن ایندکس، خشک کن گلوتن، فالینگ نامبر، آسیاب آزمایشگاهی، میکروفیدر، تحلیل بافت، هکتولیتر و سدیمانتاسیون در حوزه صنایع آزمایشگاهی آرد و دستگاه های پیشرفته رئولوژی مانند اکستنسوگراف و فارینوگراف با فناوری پیشرفته و برمبنای هوش مصنوعی در این شرکت اظهار داشت: برای تعیین کیفیت گلوتن که عامل مهمی در پخت است می توان از دستگاه ایندکس گلوتن بهره برد که به صورت مکانیکی، گلوتن لغزنده (گلیادین) را از گلوتن با ساختار غیرلغزنده (گلوتنین) جدا می کند و عددی را از آنها به دست می آورد که به آن «ایندکس» یا «شاخص» گفته می شود. درصد این عدد باکیفیت گلوتن آرد برای پخت های مختلف، رابطه مستقیم دارد.
به گفته او، دستگاه گلوتن ایندکس تولید شده توسط مهندسان متخصص شرکت مهندسی آردآزما لیان، علاوه بر کیفیت بالا (انجام آزمایش ظرف یک دقیقه با سرعت ۶۰۰۰ دور در دقیقه)، قابلیت تکرارپذیری و قیمت مناسب، دارای یک سال تضمین و پنج سال خدمات بعد از فروش نیز هست.

تعیین میزان فعالیت آنزیم طبیعی

حیدری، دستگاه فالینگ نامبر (آنزیم سنج) را همچون دستاوردهای این شرکت دانش بنیان دانست خواند که مقدار فعالیت آنزیم آلفا آمیالز آرد را به صورت خودکار تعیین می کند و اضافه کرد: این دستگاه میتواند فعالیت آنزیم طبیعی را اندازه بگیرد یا میزان فعالیت میکروبی و طبیعی آنزیم را بطور همزمان تعیین کند.
وی ضمن اشاره به اینکه، طراحی این دستگاه به شکلی انجام شده است که با وارد کردن ارتفاع از سطح دریا توسط کاربر، بطور خودکار نقطه جوش آب را تنظیم می کند، عنوان کرد: تا آن زمان که دمای مخزن به مقدار تعیین شده نرسد، اجازه انجام آزمایش را نمی دهد و بمحض رسیدن به دمای مناسب، آماده بودن دستگاه برای انجام آزمایش را اعلام میکند|؛ بعلاوه برای ایمنی، زمانی که سطح آب درون مخزن از ارتفاع مشخصی کمتر شود، اخطاری در نمایشگر ظاهر می شود.

انجام آزمایش بافت بر روی قشر بزرگی از انواع مواد غذایی

حیدری، آزمایش بافت را تکنیکی تثبیت شده برای ارزیابی خواص مکانیکی و فیزیکی از مواد اولیه تشکیل دهنده، ساختار مواد غذایی و کنترل کیفیت قبل و پس از پخت خواند و اضافه کرد: برای انجام این آزمایش از دستگاه تحلیل بافت (Texture Analyzer) استفاده می شود.
وی عنوان کرد: این دستگاه اجازه انجام آزمایش بافت را برای قشر بزرگی از انواع مواد غذایی مانند محصولات پخته شده، غلات، حبوبات، مواد قنادی، تنقلات، لبنیات، میوه، سبزیجات، ژلاتین ها، گوشت، مرغ، ماهی، ماکارونی، و حتی مواد غذایی حیوانات خانگی را می دهد.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به این که تحلیل بافت را می توان با بهره گیری از روش مکانیکی و مبنی بر نیرو انجام داد، اظهار داشت: در این آزمایش، آزمون های استانداردی مانند فشرده و خم کردن انجام و از آن برای اندازه گیری سختی، تردی، نرمی، چسبناکی و دیگر خواص مشابه استفاده می شود. همین طور اندازه گیری این خواص به غیر از صنایع آرد و خوراکی، در صنایعی دیگر مانند تولید دارو، ژل و مانند آنها نیز به کار می آید.
حیدری افزود: پارامترهای نهایی این آزمایش بوسیله بازخورد مشتری ها و آزمایش های گسترده روی بافت به دست آمده اند که شامل سختی، کشسانی و انعطاف پذیری و امکان جویدن و چسبندگی هستند.
وی در آخر اشاره کرد: قابلیت کنترل بی سیم توسط تبلت های اندرویدی در این دستگاه، به غیر از راحتی کاربر، امکانات مختلفی مانند اشتراک گذاری آسان نتایج، مقایسه پذیری و قابلیت بروزرسانی ازراه دور را فراهم آورده است.