یک آزمایش، راز آلزایمر را فاش کرد

به گزارش ربات کشاورز، پژوهش روی بافت زنده مغز چگونگی تاثیرگذاری پروتئین سمی روی شبکه ارتباطات این عضو بدن را نشان داد.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان از مدت ها قبل مشغول پژوهش در رابطه با آلزایمر هستند. آنها دو پروتئین آمیلوئید بتا و تائو که نقشی مهم در صدمه رسانی به شبکه ارتباطات مغز دارند را شناسایی کرده اند.
اکنون یک پژوهش نوین شفاف ترین شواهد از این که تغییرات کوچک چگونه روی این پروتئین ها تأثیر می گذارند و امکان دارد عملکرد مغز سالم را به خطر بیندازند، فراهم نموده است. محققان دانشگاه ادینبرا بخش کوچکی از بافت سالم مغز انسان را در معرض پروتئین های آمیلوئید بتا در حالت های سالم و سمی قرار دادند.
این بافت که با اجازه بیمار و ظرف یک جراحی عصبی روتین برداشته شده بود، با عنایت به شکل پروتئین واکنش های متفاوتی را نشان داد. هرچند آملوئید بتا نرمال به نمونه بافت مغز صدمه نرساند، اما قرار گرفتن این نمونه در معرض نسخه سمی پروتئین به صدمه ای غیرقابل ترمیم منجر گردید. حتی کوچک ترین نوسان در سطح آملوئید بتا، خواه کوچک یا بزرگ، برای ایجاد اختلالات در فعالیت سلول مغزی کافی بود.
این پژوهش نشان دهنده دستاوردی مهم در روش های آزمایشی است. محققان با استفاده از روشهای فنی آزمایشگاهی نوآورانه توانستند بخش های کوچکی از بافت مغز انسان را به مدت چند هفته زنده نگه دارند.
این روند به آنها اجازه داد تغییرات آلزایمر در مراحل اولیه بیماری را به صورت واقعی رصد کنند و در نتیجه چشم انداز جدیدی از بیماری به دست آمد که با استفاده از پژوهش روی موش های مدل حاصل نمی شد.

منبع: