قیمت گوشت چرا افسارگسیخته شده؟ اشاره انگشت بهتان به طرف مدیریت وزارت جهادکشاورزی

به گزارش خبرآنلان به مقل از همشهری، کنشگران این بخش مطرح می کنند که سوء مدیریت در وزارت جهادکشاورزی و نفوذ دلالان در سامانه بازارگاه، تولید گوشت را با بحران رو به رو کرده است.
آنها می گویند تصمیمات سیاسی، واردات بی ضابطه و حذف تشکل های تولیدی از چرخه تصمیم سازی، سبب گرانی بی سابقه و نابسامانی در بازار گوشت شده است.
مجتبی عالی، مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی تعاونی دامداران ایران می گوید:
از شروع سال ۱۴۰۴به دولت تذکر دادیم که باتوجه به ذخایر نهاده دام و طیور، بزودی ذخایر کم می شود، اما گوش شنوایی وجود نداشت. متاسفانه مدیران دولتی به دنبال کار تولید نیستند و به دنبال کار سیاسی هستند؛ بنابراین مدیران دولتی بسمت واردات می روند؛ برای اینکه امضاهای طلایی در آنجاست. مشکلی در قسمت تولید نداریم، مشکل در مدیریت وزارت جهادکشاورزی است. تولیدکنندگان رسانه ندارند که از آنها حمایت کند و کاسه کوزه گرانی بر سر آنها شکسته می شود. متاسفانه مافیای قدرتمندی در بازار گوشت داریم که اجازه مداخله تشکل های تولیدی را نمی دهد. واردات گوشت، گنج پنهان است. عده ای گوشت را با ارز ۲۸۵۰۰تومانی وارد می کنند و با قیمت دلخواه می فروشند.
افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک نیز معتقد است: هزینه های تمام شده تولید گوشت افزایش پیدا کرده که ناشی از نبود (نه کمبود) نهاده های دامی است که قیمت آن بشدت افزایش پیدا کرده است. این رشد قیمت نهاده ها روی قیمت گوشت هم تأثیر گذاشته است. پیش بینی های ضروری جهت شرایط خشکسالی درست انجام نشد و الان نهاده نداریم. در جلسات مختلف عمومی و خصوصی مدیران تشکل های دامی تذکرات مکرری به وزارت جهاد دادند و انتظار این بود که مسؤلان وزارت جهاد برای پیش گیری از اتفاقاتی که دارد می افتد، برنامه ریزی می کردند. باید از شروع سال جاری، این تدابیر دیده می شد، اما ما هیچ برنامه ای ندیدیم. حال دیگر تشکل ها را از جلسات امنیت غذایی حذف کردند. همین طور تمام اعضاء تشکل های تولیدی را از سامانه بازارگاه حذف کرده اند اما دلالان را نگه داشته اند. با این تصمیمات، مشخص بود که چنین وضعی پیش می آید، دلیل این شرایط فقط سوءمدیریت است.
وحید کیانی دامدار نیز معتقد است: به دلیل هزینه های سنگین و کمبود خوراک، دامداران مجبور شده اند دام های خویش را به کشتارگاه بفرستند. تولیددام ۲بخش دارد؛ یک بخش نهاده ها و یک بخش علوفه است. ۸۰درصد هزینه های دامداری علوفه است. نهاده که در بازار نیست یا گران است. علوفه هم گران شده و قیمت کاه از ۴هزار تومان به ۱۲هزار تومان رسیده است. دامداران چون جو و ذرت نیست از تفاله چغندر استفاده می نمایند. قیمتها روزانه گران می شود. دولت باید برای دام برنامه بلند مدت اتخاذ کند و با اقدامات لحظه ای اتفاق مثبتی در عرصه تولید گوشت نخواهد افتاد.