رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی تأکید کرد کنگره رویان، زمینه ساز شکل گیری ایده های جدید و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک

رئیس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان تاکید کرد: در خلال ۲۲ سال قبل و از زمان آغاز این حرکت علمی، همواره کوشیده ایم تا زمینه تعامل و تبادل نظر میان پژوهشگران و اساتید داخلی و بین المللی را فراهم نماییم. برگزاری این کنگره می تواند زمینه ساز شکل گیری ایده های جدید و پیگیری آنها بعنوان یک محور تحقیقاتی مشترک باشد.

دکتر عبدالحسین شاهوردی، رئیس بیست و دومین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل در حاشیه برگزاری این کنگره در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به چالش های ناشی از همه گیری بیماری کووید ۱۹ اظهار داشت: شیوع و گسترش این بیماری، حوزه های مختلف بخصوص حوزه آموزش را به شدت متأثر کرد. کارگاه های آموزشی، سمپوزیوم ها و کنگره های مختلف که زمینه ساز حضور و دور هم جمع شدن اساتید و متخصصان حوزه های مختلف بود هم تحت تاثیر محدودیت های ناشی از این بیماری قرار گرفتند.

کنگره رویان، تلاشی ۲۲ ساله با هدف تبادل تجربیات میان پژوهشگران داخلی و خارجی

رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی اضافه کرد: رویکرد و نگاه ما در حوزه آموزش، انتقال تجربیات خود به جامعه و درعین حال، استفاده از دانش و تجربیات دیگران بوده است. در خلال ۲۲ سال قبل و از زمان آغاز این حرکت علمی (کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان) همواره کوشیده ایم تا زمینه تعامل و تبادل نظر میان پژوهشگران و اساتید داخلی و بین المللی را فراهم نماییم. این تعامل و ارتباط دو جانبه، زمینه ساز انجام کارهای پژوهشی مشترک میان پژوهشگران داخلی و خارجی خواهد بود؛ همانطور که پیش از این هم شاهد انجام پروژه های مشترکی بودیم که به علت برخی محدودیت ها، امکان انجام آنها در داخل کشور فراهم نبوده و بخشی از کار به صورت فعالیت پژوهشی مشترک، خارج از کشور انجام شد. بخشی از این پروژه ها، از راه برقراری ارتباط میان پژوهشگران داخلی و خارجی در همین کنگره شکل گرفته بود.

کرونا نتوانست سد راه این حرکت علمی باشد

رییس بیست و دومین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان تاکید کرد: در دو سال قبل و با همه گیری بیماری کووید ۱۹ (در ایران و جهان)، امکان تعامل و برقراری ارتباط مستقیم میان اساتید و پژوهشگران داخلی و خارجی فراهم نشد؛ اما به لطف خدا توانستیم در این دو سال، کنگره بین المللی رویان را به شکل مجازی برگزار نماییم. بدون شک مجازی برگزار شدن کنگره، محدودیت هایی را بوجود آورده و عملاً از خیلی از مزیت های حضور فیزیکی اساتید و پژوهشگران محروم می شویم؛ اما تلاش می نماییم که با حداقل های ممکن، این حرکت علمی همچنان استمرار پیدا کند تا انشاءالله شرایط به حالت عادی بازگردد.

دکتر شاهوردی اضافه کرد: کرونا به ما آموخت که در شرایط سخت هم باید به دنبال یافتن راهکاری برای استمرار فعالیت ها و برنامه های اصلی خود باشیم. شرایط ایجادشده ناشی از همه گیری بیماری کووید ۱۹ نشان داد که فضای مجازی از استعداد و ظرفیت بسیار خوبی برخوردار می باشد و ما از این ظرفیت برای برگزاری کنگره و بهره مندی از تجارب پژوهشگران داخلی و خارجی استفاده کردیم.

وی تاکید کرد: در دوره های قبل که کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان به شکل حضوری برگزار می شد، بعضی از مدعوین به علت برخی مشکلات (ناشی از تحریم، …)، امکان حضور فیزیکی در کنگره را نداشتند؛ اما در شرایط همه گیری بیماری کووید ۱۹ و برگزاری مجازی کنگره، بعنوان نمونه، سال جاری شاهد حضور ۲۸ سخنران بین المللی از کشورهای مختلف (آلمان، آمریکا، استرالیا، انگلستان، ایتالیا، پاکستان، ترکیه، دانمارک، سوئیس، سنگاپور، قطر، مصر، هلند، هند) در کنگره رویان هستیم.

رییس بیست و دومین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان، تصریح کرد: استفاده از زیرساخت های فضای مجازی، این امکان را برای شما فراهم می آورد تا با هزینه کمتر و سرعت ارتباطی بیشتر، تعاملات و انتقال تجربیات را دنبال کنید. باآنکه در این راه متوجه شدیم که در حوزه زیرساخت ها با مشکلاتی روبرو می باشیم. طی دو سال گذشته، با حمایت و همراهی جهاد دانشگاهی و شرکتهای حامی کنگره، علاوه بر راه اندازی استودیویی برای برگزاری سخنرانی ها، زیرساخت های اینترنتی تقویت شدند تا این ارتباطات، تسهیل شوند.

ایجاد فرصتی برای حضور پژوهشگران جوان کشور

دکتر شاهوردی اظهار داشت: در بیست و دومین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان، ۵۸ سخنران برجسته داخلی و بین المللی حضور دارند. در عین حال، این فرصت را برای حضور پژوهشگران جوان کشور فراهم نموده ایم تا بتوانند مقاله های خویش را به صورت شفاهی یا پوستر در کنگره ارائه نمایند و زمینه تعامل و ارتباط میان آنها و سایر پژوهشگران و اساتید فراهم گردد.

تأثیر کرونا بر فعالیتهای درمانی، محور نشست نخست کنگره

رییس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به اثرگذاری کرنا بر فعالیتهای مختلف درمانی اظهار داشت: یکی از دغدغه های اصلی متخصصان، به حداقل رساندن تاثیر کرونا بر فعالیتهای درمانی است و این موضوع، در سخنرانی های روز نخست کنگره مورد توجه قرار گرفت. پروفسور هیو تیلور، رئیس انجمن پزشکی تولیدمثل آمریکا در سخنرانی خود، در مورد کرونا و تولیدمثل و لزوم واکسیناسیون زنان بخصوص زنان آبستن یا خانمهایی که قصد حاملگی دارند، صحبت کرد. سخنرانی دکتر مسعود وثوق، عضو هیأت علمی پژوهشکده پزشکی تولیدمثل پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی هم به مبحث اثربخشی سلول درمانی اختصاص داشت. تأثیرات کرونا روی سیستم هورمونی بدن و اثر آن بر تولیدمثل، محور سخنرانی پروفسور جیوانی کرونا از ایتالیا بود و پروفسور آناستازیا شپیچکا از روسیه هم درمورد مدلهای مختلف جهت بررسی عفونت کووید ۱۹ همچون چاپ زیستی، میکروفلوئیدیک و ارگانوئید سخنرانی کرد.

رییس بیست و دومین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان اظهار داشت: سیستم تولیدمثل انسان مانند سایر ارگان های بدن همچون ریه، دارای گیرنده ACE2 است که ویروس کرونا به این گیرنده متصل شده و می تواند تأثیراتی به دنبال داشته باشد. هرچند هنوز نتایج کاملاً مشخصی در این خصوص منتشر نشده است، اما برخی نتایج نشان می دهند که کرونا می تواند روی سیستم هورمونی و تولیدمثل اثر گذاشته و سبب اختلال در تولیدمثل و باروری شود. حدود دو سال از همه گیری بیماری کووید ۱۹ در جهان می گذرد و به مطالعه های بیشتری در این عرصه نیاز داریم؛ در عین حال، تمام تلاش پژوهشگران این حوزه بر این مورد متمرکز شده است تا آثار کوتاه مدت کرونا بر تولیدمثل را به حداقل برسانند.

وی تاکید کرد: فضای مناسبی برای تبادل و تعامل میان پژوهشگران داخلی و خارجی در این کنگره فراهم گشته است و امیدواریم همزمان با این عرضه ها، ایده های جدیدی شکل گرفته و در ادامه، بعنوان یک محور تحقیقاتی مشترک دنبال شوند.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، بیست و دومین کنگره بین المللی پزشکی تولیدمثل رویان (۲۲nd Congress on Repruductive Biomedicine) از تاریخ ۱۰ شهریور ماه شروع به کار کرده و تا ۱۲ شهریورماه ادامه دارد و هفدهمین کنگره بین المللی سلول های بنیادی رویان (۱۷th Stem Cell Biology & Technology) هم ۱۳ و ۱۴ شهریورماه به صورت مجازی برگزار می گردد.