برای چهارمین دوره؛ مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) انجام شد

ربات کشاورز: چهارمین دوره از مراسم اعطای جایزه مصطفی(ص) عصر امروز در تالار وحدت انجام شد و از دانشمندان برگزیده جهان اسلام در این مراسم تقدیر به عمل آمد.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از مهر، چهارمین دوره از مراسم اعطای جایزه مصطفی ص امشب با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری، زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری، علی اکبر صالحی عضو فرهنگستان علوم و تعدادی از دانشمندان برجسته در تالار وحدت انجام شد.
در این مراسم از پنج برگزیده جایزه مصطفی (ص) ۲۰۲۱ تقدیر به عمل آمد.
جایزه مصطفی(ص) تا حالا سه دوره در سالهای ۹۴، ۹۶ و ۹۸ برگزار شده و شاهد حضور صدها دانشمند برجسته از کشورهای مختلف جهان در آیین اعطای خود بوده است.
پروفسور کامران وفا، استاد فیزیک دانشگاه هاروارد، نظریه پرداز نظریه ریسمان و صاحب کرسی هلیس و پروفسور زاهد حسن استاد فیزیک نظری دانشگاه پرینستون همین طور کاشف نیمه فلزهای فرمیون ویل برگزیدگان جایزه مصطفی ۲۰۲۱ هستند.
همچنین پروفسور محمد صائغ پزشک و استاد دانشگاه آمریکایی بیروت و پژوهشگر حوزه پیوند، پروفسور اقبال چودری زیست شیمی دان پژوهشگاه بین المللی علوم شیمیایی و زیستی دانشگاه کراچی و یحیی تیعلاتی استاد فیزیک نظری دانشگاه الخامس شهر رباط مراکش برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ شدند.
این جایزه هر دو سال یک دفعه به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اسلام اعطا می شود و با شناسایی، معرفی و تقدیر شایسته از بالاترین های علم و فناوری در جهان اسلام، علم آموزی و پژوهش را در جوامع اسلامی ترویج و تشویق می کند.
حسن ظهور در مراسم برگزاری چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی اظهار داشت: فراخوان جایزه مصطفی در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ منتشر و مورد استقبال حدود ۳ هزار و ۳۰۰ دانشمند برجسته و ۸۵۰ مرکز علمی قرار گرفت. رییس کارگروه علمی جایزه مصطفی بیان کرد: بعد از طی پروسه بررسی، ارزیابی و داوری آثار در طول دو سال، برمبنای فاکتورهای اثر با اختصاص بیش از ۲۰هزار نفر-ساعت، ۱۱ اثر به مرحله نهایی راه یافتند. ظهور اظهار داشت: سرانجام ۵ اثر، شایسته تجلیل شناخته شد و امروز تجلیل از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) در ۲۰۲۱ در دو گروه با حضور میهمان داخلی و خارجی صورت گرفت. وی اظهار داشت: ۳ دانشمند برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی متولد کشورهای لبنان، مراکش و پاکستان و ساکن در کشورهای اسلامی هستند. همین طور دو برگزیده دیگر مسلمان مقیم سایر کشورها هستند. ظهور تصریح کرد: کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) بسیار مفتخر است که بستر احیای تاریخ علمی و فرهنگی جهان اسلام را بوسیله معرفی مفاخر و چهره های موفق علم و فناوری فراهم آورده است. پروفسور زاهد حسن برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ نیز در مراسم اعطای چهارمین دوره از جایزه مصطفی اظهار داشت: من در زمینه تحقیقاتی خود که با پژوهشگران زیادی در دانشگاه های پرینستون و برکلی روی آن کار کرده ام، از روش فوتون استرسکوپی استفاده کردم؛ روشی که ابتدا انیشتین از آن بهره برد و برای آن برنده جایزه نوبل فیزیک شد. وی افزود: من بسیار خوشوقت بودم که دانشجویان خوبی در پسادکتری و همکاران خوبی داشتم. با همکاری تعدادی از محققان و پیشگامان و دانشمندان زیاد به دستاوردهای زیاد و جالب نه فقط در زمینه فیزیک بلکه در زمینه صرفه جویی انرژی، الکترونیک و فناوری سبز رسیدیم. وی با اشاره به کودکی خود اظهار داشت: بعنوان کودکی در روستا من تحت تاثیر دنیای علم بودم و کتاب هایی را که پدر و مادرم برایم می خریدند مطالعه می کردم. حسن اشاره کرد: داستان زندگی من داستانی شبیه افسانه هاست که آرزوها و رویاهای کودکی روستایی در آن محقق شد و به آزمایشگاه های پیشرفته در دانشگاه های پرینستون و برکلی رسیدم. من سفر جالب و مفیدی تا حالا داشته ام. یحیی تیعلاتی برگزیده دیگر چهارمین دوره جایزه مصطفی اظهار داشت: دریافت جایزه معتبر مصطفی(ص) یک افتخار بزرگ و یک امتیاز بزرگ است این موفقیت چیزی نیست که من به تنهایی بدست آورده باشم و بسیاری دیگر شایسته سهیم شدن این جایزه هستند. وی اظهار داشت: من به تلاشهای خود ادامه خواهم داد و امیدوار هستم به رسمیت شناختن کار من توسط بنیاد مصطفی(ص) بتواند الهام بخش خیلی از اشخاص دیگر باشد. همین طور محمد صایق دیگر برگزیده جایزه مصطفی در ادامه اظهار داشت: من همیشه مجذوب آیه«هَل یَستَوِی الَّذِینَ یَعلَمُونَ وَالَّذِینَ لاَ یَعلَمُونَ
(آیا کسانی که می‏دانند و کسانی که نمی‏دانند یکسانند؟)»بودم. در طول حرفه ام این آیه من را راهنمایی کرده است. صایق اضافه کرد: برای من افتخار بزرگی است که امسال یکی از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) باشم و آنرا با همکارانم تقسیم کنم.

منبع: