در نشست مشترک رییس جهاد دانشگاهی با معاونان و مدیران ارشد وزارت نفت مطرح شد؛ استفاده از توانمندی جهاد دانشگاهی برای نوسازی و بازسازی دکل های حفاری

ربات کشاورز: در نشست مشترک رئیس جهاد دانشگاهی با با معاونان و مدیران ارشد وزارت نفت، بر استفاده از توانمندی جهاد دانشگاهی برای نوسازی و بازسازی در زمینه حفاری تاکید شد.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، نشست مشترک دکتر حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی و هیات همراه با دکتر محسن خجسته مهر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، دکتر وحیدرضا زیدی فرد، معاون مهندسی و پژوهش و فناوری و مدیران ارشد وزارت نفت در وزارت نفت انجام شد.

در این جلسه، رئیس جهاد دانشگاهی به ارائه گزارشی ار فعالیت ­ها و توانمندی ­های جهاد دانشگاهی در زمینه نفت و گاز پرداخت و قسمتی از دستاوردهای این نهاد در این عرصه را معرفی نمود. وی تاکید کرد: سیستم الکترواستاتیک نمک زدایی از نفت، کلاف های دستگاه لوله مغزی سیار، دمولسیفایر، الکترو­موتورهای دور متغیر، دکل های حفاری، موتورهای درون چاهی، مته های حفاری سه کاجی و PDC، USPهای صنعتی و نشاسته حفاری همچون کارهای انجام شده توسط این نهاد است.

رییس جهاد دانشگاهی اشاره کرد: تولید کربن اکتیو از قیر طبیعی، صمغ زانتان، تصفیه پساب ­های واحد فراورش، پاکسازی خاک های آلوده به مواد هیدروکربوری از دیگر کارهای این نهاد است که در حد پایلوت به اجرا درآمده است. در بحث آلیاژها و CRA در جهاد دانشگاهی توان تولید فناوری آن وجود دارد.

دکتر طیبی اضافه کرد: در جهاد دانشگاهی آمادگی داریم برای ساخت موتورهای دور متغییر تا ۱۵ مگاوات اقدام نماییم. همین طور در زمینه بازوهای بارگیری نفت خام نیز بازو ۱۲ و یک دوم اینچ با فناوری کاملاً بومی تولید شده و بعد از انجام تست ها، در اسکله T جزیره خارک نصب شده است.

حمایت از کارهای جهاد دانشگاهی بعنوان یک نهاد فناور

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این جلسه تاکید کرد: جهاد دانشگاهی یک مجموعه شناخته شده است که فلسفه ایجاد آن کمک به کشور است تا بتواند باری از فناوری مورد نیاز کشور را به دوش بکشد و برای این کار و موفقیت آن، باید راه را برای این نهاد باز نماییم.

دکتر خجسته مهر اضافه کرد: جهاد دانشگاهی خدمات خوبی را برای کشور رقم زده است، اما انتظار از صنعت نفت بالاست. کاری که جهاد دانشگاهی می تواند انجام دهد، تولید تجهیزات فناور است و ما در شرکت ملی نفت ایران مصمم هستیم که جهاد دانشگاهی بعنوان همکار فناوری در کنار شرکت های ما باشد. شرکت ملی حفاری نیازمند بازسازی دکل های خود است و دراین زمینه می تواند از جهاد دانشگاهی کمک بگیرد و ما نیز حمایت خواهیم کرد.

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه درباب پروژه شکافت هیدرولیکی برای ازدیاد برداشت با مجموعه مناطق نفت خیز همکاری شود، ۶ مورد همکاری با جهاد دانشگاهی را بر شمرد و اظهار داشت: تولید تجهیزات فناوری، بازسازی و نوسازی دکل حفاری، پارتنر فناوری برای ساخت تجهیزات و توسعه فناوری در صنعت نفت، طراحی و ساخت دکل های سبک و دکل workower، انجام خدمات مهندسی و دستگاه فرآورش اسکید مونتد برای غرب و شرق کارون موارد همکاری با این نهاد است.

استفاده از توانمندی جهاد دانشگاهی برای نوسازی و بازسازی در زمینه حفاری

دکتر حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران نیز در این دیدار تاکید کرد: دکل ها بیش از ۱۰ سال است که بازسازی نشده اند و باید فکری برای این مساله کرد. ما به تمام شرکت های چینی که می خواهند با ما همکاری کنند، آدرس جهاد دانشگاهی را می دهیم.

وی با تاکید بر بازسازی و نوسازی این دکل ها اظهار داشت: جهاد دانشگاهی می تواند با همکاری یک شرکت چینی، برای بازسازی و نوسازی این دکل ها اقدام نماید. در امتداد پشتیبانی از توانمندی های داخلی، موتورهای درون چاهی اگر ساخته و مونتاژ شوند، ما آمادگی استفاده از آنها را داریم.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اشاره کرد: می توانیم از توانمندی جهاد دانشگاهی برای نوسازی و بازسازی در زمینه حفاری استفاده نمائیم.

مهندس مهدی زاده، مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره نیز ضمن تاکید برای توسعه همکاری اظهار داشت: قرارداد واحد تصفیه پساب های صنعتی در میدان هنگام آماده مبادله و اجرای پروژه است و درباب موضوعات همکاری فناورانه کمیته مشترک تشکیل خواهیم داد.

جهاد دانشگاهی، تامین کننده الکتروموتورهای دور متغیر

مهندس افخمی، مدیر پشتیبانی ساخت و تامین کالا نیز درباب پروژه­ های فناورانه که با همکاری مدیریت کالا درحال انعقاد قرارداد است، اشاره کرد: مجوزهای لازم جهت انعقاد قرارداد ساخت کلاف دستگاه لوله مغزی سیار گرفتن شده و برای تولید حدود ۶۰ عدد کلاف به ارزش تقریبی ۱۵۰ میلیارد تومان درحال مبادله قرارداد هستیم. درباب الکتروموتور دور متغیر نیز درحال جمع آوری نیاز شرکتها هستیم و جهاد دانشگاهی بعنوان تنها مجموعه فناور ایرانی این نیازها را تامین می کند. درباب پروژه دمولسیفایر نیز باتوجه به مصوبه هیأت مدیره شرکت ملی نفت ایران اقدام خواهد شد.

تأمین بازوهای بارگیری مورد نیاز شرکت پایانه نفتی

مهندس اسدروز، مدیر عامل شرکت پایانه نفتی ضمن اعلام اینکه جهاد دانشگاهی همیشه در کنار شرکت پایانه های نفتی، کمک زیادی برای عبور از تحریم ها کرده است، اضافه کرد: پروژه بازوی بارگیری یکی از پروژه های کلیدی موفق همکاری فناورانه با جهاد دانشگاهی است و همین طور در حوزه کارت های cpu و… جهاد دانشگاهی همه مشکلات شرکت پایانه را که قبلاً توسط شرکت های اروپایی و آمریکایی تامین می شد، حل کرده است و تلاش داریم با عقد قرارداد جدید، بازوهای بارگیری مورد نیاز شرکت را از جهاد دانشگاهی تامین نماییم.
مهندس حاتمی مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی نیز در این جلسه اظهار داشت: شرکت نفت مناطق مرکزی نیاز به VFD دارد و تلاش می نماییم که VFD های مورد نیاز را از جهاددانشگاهی تامین نماییم.

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، در این جلسه مهندس دانشی، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، مهندس مشکین فام، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، مهندس شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت، دکتر علیخانی، مدیریت تولید شرکت ملی نفت ایران، دکتر قلاوند مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت، مهندس فکور، مدیر عامل شرکت عملیات اکتشاف، مهندس طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت، دکتر فصیحی، سرپرست پارک فناوری و نوآوری وزارت نفت، دکتر شمس، مدیرکل نظام تامین و تجاری سازی فناوری وزارت نفت، دکتر ریاحی، مدیرکل امور فناوری وزارت نفت، دکتر پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی، دکتر روشن مدیرکل دفترتخصصی علوم پایه و فنی مهندسی جهادانشگاهی، مهندس اخوان رئیس مرکز خدمات تخصصی مهندسی و ساخت واحدهای فراورشی نفت، مهندس آب روشن رییس جهاددانشگاهی واحد علم و صنعت، دکتر اصغری، رییس پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد دانشگاهی، دکتر خدایی، رئیس جهاددانشگاهی واحد شهید بهشتی و دکتر کمبرانی، رئیس پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی به ارائه گزارش و بیان نظرات خود در ارتباط با توسعه همکاری دو طرف پرداختند.

منبع: