در یازدهمین سلسله نشست سلامت سالمندی اعلام شد بیش از ۷۰ درصد سالمندان تحت حمایت های دولتی قرار ندارند

به گزارش ربات کشاورز، مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به این که حالا در کشور ۹ میلیون ۲۰۰ هزار نفر سالمند وجود دارد، اظهار داشت: از ۶ میلیون نفر سالمند سرپرست خانوار حدود ۲۳ درصد آنها تحت حمایت ارگان های دولتی هستند.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، مریم السادات میرمالک ثانی در یازدهمین سلسله نشست سلامت سالمندی که به همت معاونت فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با موضوع توانمندسازی سالمندان با رویکرد ارتقاء معیشت برگزار شد، در سخنانی با اشاره به ۳۵ درصد سالمندان که در سه دهک پایینی درآمدی قرار دارند، تصریح کرد: تنها حدود ۷۰ درصد آنها تحت پوشش حمایت های دولتی قراردارند و ۳۷ درصد فاقد حمایت هستند.
نیمی از زنان سالمند سرپرست خانوار در سه دهک پایین قراردارند
وی با اشاره به این که ۵۱ درصد زنان سالمند سرپرست خانوار در سه دهک پایین قرار دارند، اظهار داشت: استانهای تهران، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان استان هایی که بیشترین زن سالمند سرپرست خانوار را دارند و استانهای فارس، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، گیلان و خوزستان بیشترین تعداد سرپرست سالمند دارند.
مدیرکل دفتر حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلان اینکه وضعیت معیشت سالمندان در وضعیت مطلوبی قرار ندارد، تصریح کرد: هم اکنون قانونی که نانوشته بر روی کاغذ باشد، نداریم؛ همچون سند ملی شورای سالمندی و….، اما متاسفانه در بحث اجرا و تعامل و همکاری بین بخشی نیاز به پیگیری بیشتری وجود دارد.
میرمالک ثانی با اعلان اینکه سیاست های حمایتی موجود در زمینه سالمندی، سیاست های هستند، سالمندان در آنها دخیل نیستند و و سیاست های هستند از بالا به پایین تدوین شده و بیشتر بر روی وضعیت اقتصادی متمرکز است و بر همه جنبه تا متمرکز نیستند، اظهار داشت: نخستین سیاست دولت بحث پنجره واحد خدماتی است که سازوکار آن برای زنان سرپرست خانوار طراحی شده، اما هنوز اجرا نشده است. این پنجره واحد به ارگان ها پیشنهاد می دهد، تا خدمت مربوطه را به شکل نظامند به سالمند عرضه کنند و به شکلی طراحی شده تا بتوان از ظرفیت واحدهای دولتی و خصوصی توام بهره برد.
وی به دیگر اقدامات دولت اشاره نمود و اضافه کرد: تقویت جایگاه شورای ملی سالمندان، که نقش مهمی در سیاستگذاری های دارد؛ نقش تنظیم گیری قانون حمایتی که بر طبق سیاست های ابلاغی رهبری درحال دنبال کردن آن هستیم، ایجاد رفاه اجتماعی سالمندی و همین طور تجمیع شورای تخصصی به ویژه شورای تخصصی سالمندی از مواردی است که به جد پیگیر آنها هستیم.
میرمالک ثانی در آخر تصریح کرد: شناسایی سالمندان نیازمند و بحث دهک بندی آنها از مهم ترین دغدغه هاست، که در این سالهای اخیر با جدیت بیشتری درحال دنبال کردن آن هستیم.

منبع: