تولید کولر آبی خورشیدی به کمک متخصصین ایرانی

ربات کشاورز: یک شرکت دانش بنیان توانست کولرهای پلیمری پربازده و کم مصرف سلولزی تولید نماید.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مهدی اوجی، مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان، تولید کننده کولرهای پلیمری پربازده و کم مصرف سلولزی بیان کرد: این محصول پلیمر ضد زنگ، ضد ضربه و مقاوم در مقابل نور آفتاب است و همین طور الکتروموتور و پمپ محصول نیز ضد آب است. قطعات موتور پمپ و بدنه این کولر، ایرانی و ساخت شرکت های دانش بنیان می باشد؛ الکتروموتور این محصول بی ال دی سی ۷ سرعته، کم مصرف و قابل تعمیر و سیم پیچی است. الکتروموتور این محصول هنگام راه اندازی مصرف کمی نسبت به موتور های دیگر دارد.
وی با اشاره به سهولت در مونتاژ و دمونتاژ کولر برای جابجایی اظهار داشت: از دیگر مزیت های این کولر، خنکی بالا به سبب استفاده از پد سلولزی ۱۰ سانتی و آبریز آبشاری است و همین طور حفاظت ازدیاد گرمای موتور دارد. دارای قفل شدگی شافت موتور، پمپ ضد آب، کف کش پرقدرت، محافظ جان بدون تسمه و یاطاقان است، صیانت از اضافه بار وکنترل دور دراین کولر بصورت پله ای می باشد. امکان کنترل اتوماتیک و دستی سرعت کولر، کنترل دمای ساختمان بصورت اتوماتیک و تنظیم سرعت موتور در ۷ پله اتوماتیک و دستی است. اوجی اضافه کرد: کولرهای آبی خورشیدی برای خنک سازی هوای داخلی اتاق مراحل چند مرحله ر ا طی می کند. در ابتدا نورآفتاب بوسیله پنل های نصب شده جذب می شود، سپس انرژی ذخیره شده در پنل ها به انرژی الکتریکی تبدیل و انرژی الکتریکی تولید شده در باطری های مخصوص ذخیره می شوند. در ادامه در زمان روشن شدن انرژی به کولرانتقال پیدا می کند و هوای گرم بوسیله فن های موجود به داخل کشیده می شود. با تبخیرآب و عبور هوا ازداخل پدهای سلولزی باد گرمای خودرا ازدست می دهد و در نهایت باد سرد بوسیله کانال های کولر به فضای داخلی منتقل می شود. مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: از مزایای کولر آبی خورشیدی میتوان به صرفه جویی در مصرف انرژی برق و آب اشاره نمود که طی بررسی های انجام شده روی کولرهای خورشیدی، این کولرها مصرف برق تا ۷۵ درصد و مصرف آب را حدود ۲۵ درصد کم می کنند و باتوجه به تجدید ناپذیر بودن انرژی ها این مسئله بسیار اهمیت دارد.
اوجی بیان کرد: مزیت دیگر این کولر ها، استفاده از انرژی پاک است؛این کولرها بجای گازهای شیمیایی از نور خورشید برای خنک سازی محیط استفاده میکنند این مساله موجب کاهش گازهای گلخانه ای و گرم شدن کره زمین می شود. استفاده از انرژی پنل ها نیز حسن دیگر این کولر ها است ؛از انرژی تولید شده پنل های خورشیدی کولر میتوانید برای دستگاه های دیگرمانند، شارژر، لامپ های اتاق و… استفاده کنید.
وی با اشاره به با اهمیت ترین تفاوت بین کولر آبی معمولی و کولر خورشیدی بیان کرد: کولر آبی معمولی با انرژی برق کار میکند و برای مناطق شهری که امکان استفاده از برق وجود دارد امکان پذیر است. کولر خورشیدی علاوه بر، شهرها برای مناطقی که دسترسی به برق، ندارند نیز امکان نصب دارد. همین طور در زمان قطع برق امکان استفاده از کولرهای معمولی وجود ندارد ولی کولرهای خورشیدی انرژی را در پنل خود ذخیره کرده و امکان استفاده از آنها حتی در زمان قطعی برق وجود دارد. کولرهای آبی معمولی فقط امکان خنک کردن فضای داخلی ساختمان را دارند ولی کولرهای خورشیدی در مدل های مختلف تولید میشوند و در صورت نیاز میتوان از آنها برای خنک کردن هوای بیرون استفاده نمود. مصرف کولرهای معمولی نسبت به کولرهای خورشیدی بالاتر است. ساختار کولرهای خورشیدی به شکلی است که از ورود گرد و غبار و آلودگی به فضای داخل پیشگیری کند ولی کولرهای معمولی این خاصیت را ندارند. مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: این کولرها در کار کردن به برق نیازی ندارند همین دلیل برای محل هایی مثل سالن های ورزشی، کارخانجات تولیدی و… که فضای بزرگی دارند مقرون به صرفه تر هستند. و بر خلاف کولرهای معمولی که در ظهر و با گرمی هوا انرژی بیشتری مصرف و هوای گرم تری تولید میکنند؛ کولرهای خورشیدی در ساعات گرم روز بیشتر انرژی ساخته و راندمان بالاتری دارند. او در آخر اظهار داشت: این کولرها مانند سایر کولرها در مدلها وبرندهای مختلف ایرانی و خارجی روانه بازار می شوند ؛ برندهای ایرانی این کولرها به اندازه ای باکیفیت است که به کشورهای دیگر صادر می. شود. همین طور در بعضی مدلها یک منبع آب جهت استفاده کولر تعبیه شده که امکان جابه جایی کولر را فراهم می آورد. سرعت فن این کولرها قابل تنظیم است و می توانید برای خنک کردن هوای اطراف سرعت فن را تنظیم کنید.

منبع: