معاون وزیر علوم خبر داد: افزایش همکاری تحقیقاتی دانشگاه ها با صنایع پتروشیمی

به گزارش ربات کشاورز، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به همکاری بخش پتروشیمی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی اظهار داشت: در سال ۱۴۰۲ تعداد فرصت های مطالعاتی در این حوزه به ۱۰۲۱ مورد رسیده است.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از وزارت علوم، پیمان صالحی، در آیین گشایش همایش و نمایشگاه ایران پتروکم ۱۴۰۲، با اعلان اینکه پیچیدگی اقتصادی نشانگر، میزان به کارگیری علم و فناوری در تولیدات یک کشور است، اضافه کرد: این شاخص در به کارگیری فناوری و تولید و اقلام صادراتی اهمیت زیادی دارد و بررسی آن در دوره های زمانی کشورهای مختلف می تواند روند رشد این کشورها را نشان دهد.
صالحی با ارائه نمودارهایی از عملکردهای اقتصادی و پیچیدگی اقتصادی کشورهای مختلف در دوره های زمانی، گفت: تمامی صنایع کشورها در این نمودار پیچیدگی اقتصادی بررسی شده است و هر بخشی که پیچیدگی ها با نقاط رنگی هم راه است نشان میدهد که یکی از صنایع با زنجیره آن عملکرد خوبی داشته است. به عنوان مثال در نمودار اقتصادی ژاپن نمودار صنایع خودرو و الکترونیکی در یک برهه زمانی رنگارنگ شده است.
وی با اشاره به نمودار پیچیدگی اقتصادی ایران که هم اکنون نقاط بدون رنگ و خاکستری زیادی دارد، اظهار داشت: باید تلاش شود که این نقاط رنگی زیاد شود و می توان اظهار داشت که صنایع پتروشیمی تاثیر زیادی در ضریب پیچیدگی اقتصادی و مثبت شدن این روند داشته اند و خیلی از این نقاط رنگی در نمودار پیچیدگی اقتصادی مدیون بخش پتروشیمی است.
معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه با اشاره به همکاری بخش پتروشیمی با دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و ایجاد فرصت های همکاری مختلف و تعداد قابل توجه فرصت مطالعاتی در عرصه های صنعتی، گفت: شرایط برای این همکاری بسیار مناسب شده و شاهد افزایش این حضور مشترک بوده ایم به نحوی که در سال ۱۴۰۲ تعداد فرصت های مطالعاتی در این حوزه به ۱۰۲۱ مورد رسیده، در صورتیکه در سال ۱۳۹۸ این عدد تنها ۵۰ مورد بوده است.
وی با اشاره به ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان و ماده ۱۳ آن، اشاره کرد: بر طبق این قانون هر واحد تولیدی و تحقیق و توسعه که با یکی از واحدهای دانشگاهی و مراکز آموزش عالی و پزوهشی مرتبط تفاهم نامه همکاری منعقد کند، کلیه تفاهم نامه ها وقراردادهای تحقیق و توسعه آنها مشمول مزایای این قانون معاف از مالیات خواهند شد.
صالحی با اشاره به حضور و فعالیت اعضا هیات علمی و دانشجویان در پروژه های تخصصی صنعتی، اضافه کرد: ظرفیت زیادی برای همکاری بین صنعت پتروشیمی و دانشگاه ها و مراکز علمی وجود دارد که باید از آنها بهره برد و این نمایشگاه فرصت خوبی برای این تعامل است.
وی با اعلان اینکه در آینده نزدیک خام فروشی در عرصه معادن و حامل های انرژی دیگر ارزش افزوده ای ندارد و کشورها به سمت افزایش سهم تولید ناخالص ملی می روند، اضافه کرد: کشورهایی که اقتصادشان با پیچیدگی لازم همراه نباشد، گرفتار ضعف در توسعه یافتگی خواهند شد.
نخستین همایش و نمایشگاه بین المللی ایران پتروکم (IranPetrochem) با شعار پشتیبانی از تولید دانش بنیان در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایش به همت شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از ۲۴ تا ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۲ در مرکز بین المللی همایش ها و نمایشگاه های جزیره کیش دایر است.

منبع: