مقابله با زباله های فضایی؛ فضاپیمایی که عمر ماهواره ها را طولانی تر می کند

به گزارش ربات کشاورز، نیروی فضایی آمریکا بودجه ای برای توسعه فضاپیمایی فراهم نموده تا سوخت ماهواره ها را در مدار زمین تأمین و مدت فعالیت آنها را تمدید کند.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، الان ۹۷۰۷ ماهواره در مدار زمین قرار دارند که خیلی از آنها با وجود آنکه هنوز سالم هستند، بعد از تمام شدن سوختشان به زباله فضایی تبدیل می شوند.
نیروی فضایی آمریکا برای مقابله با این چالش در ژانویه ۲۰۲۴ میلادی۲۵.۵ میلیون دلار بودجه به شرکت «آسترواسکیل» اختصاص داد. این اقدام بخشی از تلاش وسیع تر آمریکا برای عملیاتی نگه داشتن ماهواره های دولتی بعد از به انتها رسیدن سوختشان است.
در همین راستا آسترواسکیل می خواهد تا ۲۰۲۶ میلادی یک فضاپیما به فضا بفرستد. این شرکت تصمیم دارد نمونه اولیه آماده پرتاب ابزاری برای سرویس سوختگیری به نام APS-R را فراهم آورد.
به گفته ران لوپز مدیرعامل این شرکت ظهور فناوری سوختگیری در فضا معادلات مدت زمان و مسافت مأموریت های هوایی را تغییر داده است.
او در اینباره می گوید: صنعت فضایی در آستانه انقلابی فناورانه است. شرکت ما APS-R را برای تأمین سوخت مشتریان فضایی خود گسترش می دهد. این نوآوری عرضه سرویس در مدار به تدریج برد و قابلیت حرکت ماهواره ها در مدار زمین را بیشتر می کند و بدین سان نیروی فضایی آمریکا می تواند ابزارهای عملیاتی بیشتری در مدار زمین داشته باشد.
لوپز اعتقاد دارد APS-R مسیر را برای تغییر شیوه های طراحی و عملکرد ماهواره ها فراهم می آورد و جهشی قابل توجه در قابلیت ها و ماندگاری ماهواره ها در مدار زمین بشمار می رود. APS-R ماده ای به نام هیدرازین که بعنوان سوخت موشک به کار می رود، به فضاپیمای مشتری مورد نظر می رسد و بدین سان عملیات های فضایی بدون اختلال ادامه خواهد یافت. این ابزار در اندازه یک ماهواره استانداردESPA طراحی شده که مشابه پمپ گاز است و برای چند مأموریت سوختگیری در مدار زمین ثابت (GEO) مهندسی شده است.
لوپز در اینباره می افزاید: APS-R فقط در ارتباط با ادامه حیات ماهواره نیست، بلکه امکان دستیابی به دستاوردهای فضایی را گسترش می دهد.

منبع: