با تلاش شرکت دانش بنیان ایرانی؛ مکان یاب های رادیویی دریایی ساخته شد

ربات کشاورز: با تلاش یک شرکت دانش بنیان داخلی، مکان یاب های رادیویی دریایی ایرانی ساخته شد.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طراحی و ساخت سامانه های مکان یاب رادیویی یکی از نیازهای اصلی در حوزه صنایع دریایی است که بیشتر این سامانه ها تابحال از دیگر کشورها تامین می شد؛ اما چند سالی است که جوانان ایرانی همت کردند و به عرصه طراحی این محصولات کاربردی قدم گذاشتند. تلاش این شرکت ها در چند سال اخیر، به توسعه فناوری های مدرن در کشور کمک موثری کرده است. فناوری هایی که مسیری طولانی را تا بومی شدن طی کرده اند.
یکی از شرکت های دانش بنیان، این روزها به کمک تخصص نیروی انسانی خود روزنه امیدی به روی صنعت دریایی کشور باز کرده است. این شرکت وارد عرصه طراحی یکی از سامانه های کاربردی صنعت دریایی کشور شده است.
به گفته اسماعیل وحدتی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، هم اکنون محصولاتی در چارچوب پروژه/ محصول به مجموعه های کاربر ارائه می شود که از یک روش مبتنی بر اختلاف زمان دریافت سیگنال (یا TDOA) در سایت های دور از هم بهره برده و مبادرت به مکان یابی اهداف مورد نظر می کند. در این راستا تابحال سامانه های مختلف مکان یاب رادیویی طراحی و ساخته شده اند و در اختیار کاربران در حوزه دفاعی قرار گرفته اند.
وی اظهار داشت: این شرکت سامانه ای برمبنای روش مکان یابی زمانی یا Multi-lateration و سامانه مکان یاب تلفیقی یا Hybrid ارائه کرده است که با دست یابی به محصول با قابلیت های افزوده شده علاوه بر کاربران فعلی در حوزه دفاعی، امکان ارائه آن به کاربران دیگر در حوزه های تجاری نیز میسر خواهد شد.
وحدتی اضافه کرد: غیر متحرک یا به اصطلاح پسیو بودن سامانه های ساخت شرکت و دقت بالای آن در مکان یابی، از قابلیت های این سامانه های ساخت داخل شمرده می شود. برمبنای انتظارات کاربران این سامانه قابلیت های جدیدی دارد که کاربری آنرا آسان تر کرده و مزیت های تاکتیکی به وجود می آورد. در همین حال افزودن نوع پردازش جدید در سخت افزار و نرم افزار بر پایه زاویه (علاوه بر روش زمانی موجود)، مد تلفیقی و ماژول کالیبراسیون و سنکرون سازی با سیگنال های GNSS همچون مهم ترین خاصیت های محصول طراحی شده است.
وی درباره ظرفیت این محصول برای ورود به بازارهای بین المللی اظهار داشت: بااینکه در قدم اول تغییرات و بهبودهای حاصل شده روی سامانه های فعلی انجام می گیرد و کاربران آن مجموعه های دفاعی هستند ولی با عنایت به نیاز بازار در کاربردهای دیگر و بررسی های صورت گرفته، در آینده نزدیک صنایع دیگر (از جمله در کاربردهای مخابراتی) مشتریان بالقوه سامانه های مکان یاب و مانیتورینگ پسیو خواهند بود.
این فعال فناور، درباره ارزآوری محصولات و خدمات، اظهار داشت: یکی از نگاه های اصلی در توسعه سامانه های مکان یاب رادیویی ورود به بازارهای غیرنظامی است. در گام نخست با ارائه سامانه های قدرتمند و با کاربری آسان، جلوی واردات محصولات مشابه گرفته می شود و در قدم بعدی، تامین نیازهای مصرف کنندگان خارجی مد نظر است. این گسترش در زمینه کاربردهای مخابراتی سامانه های مکان یاب که با مفاهیمی از قبیل مانیتورینگ فضای فرکانس نیز عجین شده، نیاز بازار است. بگفته وی، قیمت محصول تولید شده در داخل کمتر از ۵۰ درصد نمونه خارجی است. ضمن این که هزینه های مربوط به پشتیبانی و خدمات مشاوره، نصب، راه اندازی و راهبری در مقایسه با شرکت های خارجی ناچیز است. بدین جهت بنظر می رسد تکیه بر این موضوعات در کنار توجه به تولید داخل در وزارت ICT می تواند کارساز باشد. درهمین حال در تولید این محصول استانداردهای جهانی سیستم های دفاعی لحاظ شده که فراتر از سیستم های صنعتی و تجاری است.

منبع: