تدوین نخستین دوره آموزش مجازی آفلاین کاشت، داشت، برداشت و فرآوری یک گیاه دارویی

به گزارش ربات کشاورز ژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بعنوان قطب آموزش گیاهان دارویی، مباحث کاشت، داشت، برداشت و فراوری گیاه داروی آویشن باغی را در چارچوب دوره آموزشی مهارتی آفلاین تدوین و عرضه کرده است.

به گزارش ربات کشاورز به نقل از ایسنا، دکتر غفارزادگان، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در مورد اهمیت آموزش گیاهان دارویی اظهار داشت: در جهان فرا صنعتی امروز که همه چیز به شدت در حال تغییر و پیشرفت است. توسعه بدون توجه به آموزش‏های مناسب برای افراد جامعه خیلی سخت و ناممکن خواهد بود، امروزه با عنایت به این که آموزش‏های آکادمیک طولانی مدت دانشگاهی در موسسات دولتی برای همه افراد جامعه امکان پذیر نیست و از سویی این تحصیلات در دانشگاهای خصوصی هزینه‏های گزاف و وقت طولانی را لازم دارد، ازاین رو خیلی از افراد جامعه، توان هزینه و وقت لازم را برای این کار ندارند.

وی اضافه کرد: آموزش‏ های آزاد کوتاه مدت جهاددانشگاهی، انجام فعالیت‏ ها و آموزش علوم و فنونی است که فرد را برای انجام وظایف در ارتباط با یک شغل یا حرفه آماده می‏ کند. به همین علت است که می‏بینیم یکی از اولویت‏ های مهم در سرمایه گذاری‏ های آموزشی در تمامی جوامع صنعتی، توسعه و گسترش آموزش‏ های آزاد کوتاه مدت است در واقع خصوصیت این نوع آموزش ‏ها نوعی پرورش افراد کارآفرین است به این علت که افراد بعد از آموزش و کسب مهارت، قادر خواهند بود فرصت شغلی مناسبی را برای خود در بازار کار پیدا کنند.

رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی اظهار داشت: امروزه با عنایت به اهمیت استراتژیک گیاهان دارویی و نقش مهم آنها در سلامت افراد جامعه و صنایع مختلف و هچنین ایجاد اشتغال برای افراد علاقه مند و جویای کار در جهت اقتصاد مقاومتی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بعنوان قطب آموزش گیاهان دارویی با همکاری معاونت آموزش جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیتهای قرآنی مبادرت به تعریف استانداردهای آموزشی مهارتی کوتاه مدت در زمینه کشت و پرورش گیاهان دارویی و فراوری آنها کرده است.

دکتر غفارزادگان اضافه کرد: همینطور با عنایت به این که پژوهشکده گیاهان دارویی جزو معدود مراکز در خاورمیانه است که در همه حوزه‏ های گیاهان دارویی شامل کشت و تولید نشا و بذر، کاشت و برداشت گیاهان دارویی، بیوتکنولوژی گیاهان دارویی، داروسازی و کارآزمایی بالینی با بهره گیری از اعضای هیات علمی وافر و مجرب فعالیت دارد، ازاین رو از این پتانسیل می ‏توان برای آموزش افراد در همه حوزه ‏های گیاهان دارویی استفاده نموده و سبب ایجاد اشتغال پایدار شد.

وی تاکید کرد: با عنایت به انتشار کرونا و عدم امکان برگزاری آموزش حضوری، جهاددانشگاهی هم با عنایت به پوشش آموزشی در سرتاسر کشور، نسبت به راه اندازی سامانه آموزش مجازی اقدام نموده و هم اکنون اغلب آموزش‏ های این نهاد بر بستر مجازی به صورت آنلاین یا آفلاین در حال انجام می باشد. ازاین رو کلیه آموزش های مجازی در چارچوب بسته آموزشی و به صورت مهارتی یا کارگاهی می‏ باشد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، دکتر غفارزادگان اشاره کرد: مباحث کاشت، داشت، برداشت و فراوری گیاه داروی آویشن باغی در چارچوب دوره آموزشی مهارتی آفلاین تدوین شده و علاقه مندان می توانند از راه آدرس imp.jdereg.ir ثبت نام کرده و فیلم دوره را به صورت آفلاین تماشا کنند. بعد از اتمام دوره بایستی در آزمون دوره شرکت کرده و در صورت موفقیت، مدرک انتهای دوره دریافت خواهند کرد. همینطور با عنایت به نیاز جامعه، این دوره های مجازی ادامه دار بوده و در آینده نزدیک اغلب گیاهان دارویی که دارای ارزش اقتصادی هستند به صورت دوره مجازی آفلاین آماده خواهند شد.