با کمک مهندسی ژنتیک؛ پرورش گاوهایی که ۲۰ برابر بیشتر شیر تولید می کنند

ربات کشاورز: پژوهشگران قصد دارند طی یک پروژه تحقیقاتی گاوهایی را پرورش دهند که قادرند ۲۰ برابر شیر بیشتر تولید کنند و بدین سان انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش دهند.
به گزارش ربات کشاورز به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، نگرانی ها درباره ی تأثیر گاوها بر محیط زیست و تغییرات آب وهوایی از مدت ها قبل یک چالش کلیدی در کشاورزی بوده است. در درجه نخست، گاوها هنگام هضم غذا گاز متان تولید می کنند. این گاز گلخانه ای نقش مهمی در گرمایش جهانی دارد. در درجه دوم پروسه یخ زدایی بیشتر اوقات در نتیجه گله داری ایجاد می شود. پاکسازی جنگلها برای چرای گله دی اکسید ذخیره شده توسط درختان را آزاد می کند و فتوسنتز را کم می کند. در کنار این موارد کود گاوی گازهای گلخانه ای زیادی آزاد می کند. در نهایت نیز تولید خوراک دام بیشتر اوقات نیازمند مقدار زیادی آب و منابع انرژی است و ممکنست به یخ زدایی و ویرانی محل زندگی منجر شود. یک روش برای از بین بردن تمام این مشکلات کاهش دادن تعداد گاوهاست. می توان با افزایش بازده شیر این حیوانات چنین روشی را اجرا کرد برای اینکه به گاوهای کمتری نیاز خواهد بود. حالا تعدادی از محققان دانشگاه ایلینویز اوربانا-کمپین گاوها را بطور ژنتیک مهندسی کردند تا بتوانند ۲۰ برابر شیر بیشتر تولید کنند و آستانه تحمل آنها برای ابتلاء به بیماریها و آفت ها نیز بیشتر شود. پژوهشگران امیدوارند حیواناتی که در نتیجه پروسه متولد می شوند، خاصیت های مثبت مورد نظر را داشته باشند. مت ویلر پروفسور دپارتمان علوم حیوانات در کالج علوم کشاورزی، مصرف کننده و محیط زیستی در ایلینویز در این زمینه می گوید: ایده اصلی تحقیق آنست که مقاومت در مقابل بیماری و آفات که با تولید شیر مرتبط می باشد، کنترل شود تا هنگام تولید مثل، این صفات از هم جدا نشوند. این امر در کشورهای درحال توسعه یک چالش بشمار می رود. هرچند این پروژه هنوز در مرحله شروع است، اما گامی مهم در تولید دام مقاوم نسبت به تغییرات آب وهوایی بشمار می رود.

منبع: